Rolex, holy grail en toen

Zoals ik recent aangaf was ik onlangs op zoek gegaan naar voor mij de holy grail, een Rolex GMT Master met pepsi bezel. Echter helaas niet meer nieuw te krijgen en dik 3000 euro voor een tweedehandsje gaat mij toch wat ver. Mijn vrouw adviseerde mij om dan bij een juwelier een Rolex te kopen van het type Submariner. Erg gaaf natuurlijk, en dan vooral die met de groene bezel. Echter de prijzen zijn niet echt mals, nl. zo’n 4800 euro. Terwijl ik flink wat horloges via de baai (en hier) heb verkocht was ik lekker aan het sparen. Op een gegeven moment kwam ik via een klant van mij op een goedkope wijze (middels ruil) aan een Rolex. Niet de meest sexy variant, een degelijke handwinder uit '78. Mankeerde van alles aan, tot het uurwerk aan toe. Ik heb hem aan m’n horlogemaker gegeven en die heeft weer eens wonderen verricht!
Foto’s oud:

http://img683.imageshack.us/i/dsc0075ha.jpg/][img]http://img683.imageshack.us/img683/8875/dsc0075ha.jpg[/img

http://img17.imageshack.us/i/dsc0076pf.jpg/][img]http://img17.imageshack.us/img17/3176/dsc0076pf.jpg[/img

http://img291.imageshack.us/i/dsc0067q.jpg/][img]http://img291.imageshack.us/img291/8413/dsc0067q.jpg[/img

Foto’s nieuw:

http://img706.imageshack.us/i/dsc0105m.jpg/][IMG=http://img706.imageshack.us/img706/4899/dsc0105m.jpg][/img

http://img714.imageshack.us/i/dsc0106v.jpg/][IMG=http://img714.imageshack.us/img714/429/dsc0106v.jpg][/img

http://img291.imageshack.us/i/dsc0107ki.jpg/][img]http://img291.imageshack.us/img291/3993/dsc0107ki.jpg[/img

Alles aan de Precision is vervangen te weten nieuw glas, veer, uurwerk schoongemaakt, kast en band gepolijst, nieuwe kroon en tube, nieuwe rubbers etc. Eigenlijk is ie nu in nieuwstaat!
In mijn zoek naar de holy grail van een mooie Rolex kwam ik er dus ineens achter dat ik al een mooie Rolex heb, voor een fractie van de prijs wat een nieuwe kost bij de juwelier. Ik heb dus besloten om deze Rolex te behouden en het reeds gespaarde geld lekker op de spaarrekening te laten. Kunnen vrouwlief en ik lekker van op vakantie e.d.
Wat ik nou wil weten, hadden jullie dit ook gedaan? Waar ik niet goed van werd zijn de prijzen bij de AD’s en waar ik evenmin vrolijk van word is de ongeloofelijke geilheid op geld van de diverse handelaren in Rolexen op internet. Een sympathieke ruil met evt. wat bijleggen is er niet bij, of het moet echt een hele dure klok zijn (IWC e.d.) Dit is wat mij heeft doen besluiten NIET voor een dergelijk horloge te gaan. Er was niks makkelijkers geweest het reeds gespaarde geld in 1 keer uit te geven, maar het voelt gewoonweg niet goed. Maar nu ik de comfortabel zittende, in nieuwstaat verkerende Precision om de pols heb zitten denk ik dat ik een wijs besluit heb genomen. Ik ben eens benieuwd hoe mede forumleden hier tegenaan kijken!

Oeps, ik zie dat er tevens een foto van mijn oude 5je ertussen staat!

Een Preciscion is een heel mooie Rolex! Misschien wat aan de kleine kant voor moderne begrippen, maar een Explorer I, waar iedereen helemaal van over de kook raakt (zie de prijzen!) is maar een fractie groter!
Ik begrijp je afweging tov de prijzen heel goed!

Menno

Hier de Preciscion die mijn vrouw van mij heeft ‘overgenomen’

Zoltar Schreef:

Oeps, ik zie dat er tevens een foto van mijn oude
5je ertussen staat!

Ik dacht al dat is een goede horlogemaker. :wink:

Hij is weer mooi maar een Sub blijft toch mijn favoriet.

Prachtig! Staal, zwarte plaat met gouden indexen en wijzers, erg mooie combi!

Gefeliciteerd,

Martin

Geweldig, veel en veel en veel mooier dan de GMT Master!!
Ik ben zelf niet weg van het datumloepje, maar dat is uiteraard smaakgebonden :wink:

Prachtig gewoon!
Veel draagplezier, dat zal zeker lukken geloof ik.

het resultaat is prachtig, maar wat ik niet begrijp in dit hele verhaal is dat je plots (of juist niet plots) de keuze maakt voor de precision ipv gmt of sub, hele andere stijl. Natuurlijk kun je van meerdere stijlen houden maar als je holy grail ineens een heel ander type horloge is…maar ja…je hebt wel gelijk het is bizar veel geld, ik begrijp je keuze qua prijsoverweging want reizen\vakantie is natuurlijk ook errug leuk. ik hoop dat je veel plezier aan dit horloge beleefd en dat je niet staks denkt “had ik toch maar…”

Gefeliciteerd met deze aanwinst (tu)

Hoi,

Nou, ik kan niet anders zeggen dan dat je het uitstekend hebt gedaan. Je hebt nu een echte nette vintage Rolex, in prachtige staat voor een mooie hobbyprijs. Dat is een aktie die mij ook zou kunnen bekoren. Bovendien heb je dan een mooie prijs/kwaliteit met ook de juiste funfactor erbij.

Ik zie niet in waarom deze betaalbare Rolex je minder plezier zou geven dan een overpriced (al dan niet gebruikt) exemplaar van 5000 Euro via een handelaar of juwelier. Bij een hobby is het belangrijk dat de zaken in de juiste verhouding tot elkaar blijven staan, en dat je het doel voor ogen niet voorbijschiet.

Een dikke beurs trekken, en een berg flappen overhandigen om em maar te hebben, is niet de juiste manier om voldoening in je hobby te beleven. Wat je ook schrijft over de enorme felheid op geld zou voor mij een reden zijn om direkt weg te lopen. Rolex draagt de “last” van een enorme hype. Het is voor sommigen een statussymbool tot en met, veel neppers in omloop etc. Let wel: ik wil niets afdoen aan de bouwkwaliteit van een origineel Rolexhorloge. Of datzelfde klokkie dan een paar duizend Euro extra waard is ten opzichte van andere uitstekende horloges, enkel voor de naam op de plaat, valt in mijn ogen heel sterk te betwijfelen.

Voor mij in elk geval niet.

En nu heb je tenminste geld over om andere leuke dingen mee te doen. Vergeet niet van je nieuwe aanwinst te genieten. Wellicht nog wel extra in de wetenschap dat je een leuke prijs hebt betaald.

Veel plezier,

Groet,

Nico.

Hoi,

In elk geval niet té klein, past perfect om de pols…

Groet,

Nico.

Prima horloge, ik ben ook aan het sparen voor een Rolex en mijn voorkeur gaat uit naar handopwinder. Zo’n model die jij hebt aangeschaft, gewoon, gewoon, maar toch bijzonder. Bij Rolex moet ik (sorry) altijd een beetje denken aan patsers, maar deze versie is netjes en beschaafd. Goede keus.

Het is wel iets anders dan je eerst wilde, maar ik denk dat je het goed gedaan hebt.(tu) Je kan je geld maar één keer uitgeven.
En dit is toch ook een Rolex? De donkere wijzerplaat staat erg mooi, goede deal gedaan, je gezin heeft er ook nog wat aan. Wat wil je nog meer?
Bovendien kan je later, als je ooit toch nog de andere zou willen, deze wellicht daarop inruilen, toch?

Ik heb dit altijd leuke horloge’s gevonden, deze met zwrte plaat en gouden indices is zeer chique. Ik denk dat een cognac kleurig lederen band hem goed zal doen.

Van harte in elk geval en waarvoor heb je hm ingeruild eigenlijk?

ps. wat dat geldg**l betreft, ik herken het. Paar jaar terug een aantal vintage horloge’s willen inruilen bij diverse verkopers maar je merkt al gauw dat ze gaan voor het grote, maar vooral snelle, geld. Jammer, doet mi toch wel afbreuk aan het geheel, dus ik kan me goed inleven in jou keuze.

Beste Zoltar,

als jij je met dit horloge goed voelt dan lijkt me dat niemand daar bezwaar tegen kan hebben. Die Precision straalt tijdloze klasse uit, da’s zeker, maar gaat het nu alleen om het hebben van een Rolex? Je besluit is zeker wijs, want “het bezit van het gelaak is (soms) het einde van het vermaak”.
Als ik op zo’n manier aan zo’n horloge had kunnen komen en merkte dat de behoefte aan de “Holy Grail” hiermee vervuld zou zijn, dan is dat alleen maar mooi, toch?

Proficiat met je aanwinst en mogelijke vakantie!

Ik denk dat ik persoonlijk toch voor 't horloge ben gegaan. Als ik zover ben dat ik em wil kopen, dan ga ik er ook meestal voor. Sommige zijn ze ook wel eens NOS te vinden.
En als een horloge niet meer te vinden is, dan is de kans groot dat het budget naar 't volgende projectje overgeheveld wordt.

Zoltar Schreef:
en waar ik evenmin vrolijk van word is

de ongeloofelijke geilheid op geld van de diverse
handelaren in Rolexen op internet. Een sympathieke
ruil met evt. wat bijleggen is er niet bij…

Hier krijg ik ook idd behoorlijk ‘‘jeuk’’ van.
Ik gun ze best het een en ander i.v.m. personeel, huur van het pand ed…
Maar ik hoef er ook niet direct grof bij in te schieten toch?

Van harte! (tu)

En nu lekker eerst eens op vakantie en daarna zien we wel verder :smiley: (tu)

En ik ben benieuwd of de honger gestild is of dat dit slechts het voorgerecht was…

Rolex kent overigens een breed verzamelgebied, je kan namelijk nog op zoek naar een jubilee band voor erbii, een glaasje zonder loepje, een andere bezel en doornsluiting voor leren bandjes, enz!

gr. Roel

Prachtige klok trouwens…!!!
Geniet er van

Dank voor alle positieve reacties. De Rolex zit lekker om de pols rustig zijn rondjes te draaien. Het voordeel van deze maat (34mm) is dat het erg beschaafd staat en zeer comfortabel zit. Ik loop meestal in pak, dus deze klok past daar perfect bij. Of er ooit nog een sportsmodel Rolex komt weet ik niet, daar zou ik echt tegenaan moeten lopen. Maar zoals gezegd krijg ik van de handelaren en juweliers rode vlekjes. En dat jeukt zo…

Excuses als ik wat “dommig” overkom…:sunglasses:

Ik zit niet zo in Rolex…

Een Pepsi-bezel ? Voor zover ik het nu kan bevatten , de kleurstelling ?

Heb de genoemde GMT Master gegoogled…

Ten opzichte van de hier getoonde Precision , moet ik bekennen dat ik hem, de Precision ( zeker in de “opgeknapte vorm” )erg fraai vind. Mooier zelfs.

Een no-nonsense degelijk dik ding!
Erg fraai in de zwart/goud combinatie inderdaad.
Met meer karakter als die GMT.

En voor wat betreft de uitspraak, dat het niet de meest "sexy variant"is…

Met een zwart overhemd , c.q spierwit, lijkt ie me fantastisch!

Sexieer dan een Pepsi?? kleurtje…

Maar ! ; Ik ben een Rolex-leek ! no offense !

Veel plezier ervan! “Volwassen” keuze! :wink: