Ik heb nu al een paar maanden mijn SARB033 en ben hem nog altijd niet gewoon. Heb al een paar keer gedacht om hem weg te doen maar krijg het niet over mijn hart.
Grootte is ok, afwerking van geborsteld en glanzende inox is mooi, secondewijzer vind ik super, … .
Ik weet niet of “saai” het juiste woord is. Heb bv een Mondaine quartz en elke keer als ik deze zie dan weet ik waarom ik deze gekocht heb en dat gevoel heb ik niet altijd bij de sarb.
Moet ook zeggen dat veel mensen mij dikwijls aanspreken over mijn Mondaine en bij mijn sarb is dit nog maar 1 keer gebeurd.
Ik vermoed dat hij het horloge bedoelt. @Dimike probeer eens duidelijk te zijn. Als je je OP herleest dan kun je misschien zien dat het nogal gissen en raden is wat je nou eigenlijk bedoelt te zeggen. Ik snap er niets van en ik ben niet de enige.
Dat.
Maar hij zegt vooral niet duidelijk wat hij vind en wat hij anders zou willen. Het lijkt alsof hij vermoed (!) dat het horloge misschien (!) minder bevalt dan van te voren verwacht. Maar er niet over wil communiceren. Gelukkig is het voor anderen volkomen duidelijk.
Laat me raden: TS komt uit België, waar het heel gewoon is om een horloge een uurwerk genoemd wordt. En iets niet gewoon zijn is ook in Nederland een correcte, doch minder vaak gebruikte, manier om te zeggen dat je er niet aan gewend bent.
Met deze kennis in gedachten, gaan we nu proberen ontopic te blijven.
Ik heb dit gevoel eigenlijk bij heel veel Seiko’s. Zelfs bij Grand Seiko’s.
Erg mooi, goed afgewerkt, maar als je hem dan om de pols hebt blijft het “gewoon” een Seiko. Dat is volgens mij ook wat de gemiddelde persoon denkt die wél even extra kijkt naar de pols. Die denkt: he, mooi horloge, eens kijken wat voor sjiek merk het is, o Seiko…
Ik weet dat ik nu een hoop mensen wellicht voor de schenen schop, maar ik krijg wel altijd dit gevoel. Dus ik snap TS wel. Blijft wel dat het een mooi horloge is, maar als je er geen klik mee hebt, kun je hem beter inruilen/verkopen
Sorry voor de kleine off-topic, maar het verschil Nederland/België was me reeds opgevallen:
Vlaanderen -> uurwerk -> germaans (uhr)
Nederland -> horloge -> uit het latijn
Grappig, je zou eerder verwachten dat het omgekeerd is, gezien wij in Vlaanderen toch eerder die latijnse invloeden hebben.