Seagull 1963

Goedkoop is vaak duurkoop…

Haha, ik ben een sukkel. 1963 inderdaad. Thanks, kan geloof ik niet corrigeren.

1 like

Is de 1963 hier niet net een tikje dichter bij, of heb ik dat nou fout?

Maar goed, het blijven erg toffe dingen.

En wat dat servicen betreft: Als het hele horloge 250 ballen kost, en een service kost 150 ballen… sja… is het dan niet makkelijker om na verloop van tijd een tweede horloge aan te schaffen?

1 like

Done! :wink:

Hier zijn ook mensen die ze al jaren probleemloos hebben. Erg mooi ding, had hem zelf ook en geloof dat ie nog ergens op het forum rondzwerft.

Dat blijft een lastige discussie, van wat ik heb begrepen door vele uren te lezen op F72 van Watchuseek is dat het origineel er meer zo uit zou hebben gezien

2 likes

Je moet ook nooit iets van die website bestellen. Als je het al uit de doos haalt, is het al stuk. Ik vind ook dat je ook niet moet klagen als je daar iets koopt.

Koop liever de imitatie Seagull (d.i. de echte re-issue van de Seagull 304 wordt niet meer door Seagull gemaakt) bij een gerenommeerde verkoper (poljot24.de, hkedwatches.com, etc.) dan krijg je een werkende tenminste. En mocht je onverhoopt problemen hebben, dan bieden ze een goede service.

4 likes

Ik heb nu een paar keer een Seagull 1963 variant gehad (o.a. van HKED), en heb daar nog nooit problemen mee gehad. Dus inderdaad, via een betrouwbaar kanaal kopen, en niet via Aliexpress of een onbekende eBay verkoper.

Wat servicen betreft; tegen die tijd is het waarschijnlijk economischer om een uurwerkje te transplanteren, als je aan de rest van het horloge gehecht bent.

1 like

Als je zo denkt moet je eigenlijk niet zeuren over slechte service van de leverancier. Waarschijnlijk zijn beide partijen even opportunistisch :wink: (Ik zeg waarschijnlijk omdat ik over de verkoper enige twijfel heb of ik dat zo mag stellen)

Wat @Bernie72 hierboven aangeeft wordt ook gesteld door de moderator van het betreffende WUS subforum: For example: hked’s 304 re-issue, which is based on LiWei’s original 1963, and unlike some other 1963 variants, includes the 304 squadron logo and small rectangular indices, can make a case that is at least as strong.

De beste man staat ook op de foto’s die in het betreffende museum zijn gemaakt :slight_smile:

Ik vond deze foto op WUS;

Two originals at the Tianjin Watch and Clock Collector’s Association private museum.

http://www.rongood.net/amchpr/tianjin_1.htm

Ook nog een leuke foto gevonden van het originele uurwerk uit 1963 (gevoelsmatig ziet dat er een stuk degelijker uit dan het huidig uurwerk):

4 likes

^ Dat bedoelde ik inderdaad, bedankt voor het opzoeken @TimeLapse.

HKed is vaak initiatiefnemer geweest om limited editions te creëren voor WUS en is ook bekend van EMG watches (oa HF LE gedaan) en is door WUS ook op een soort crowdfunded kruistocht gegaan om bovenstaande versie terug te brengen.

De term ‘echt’ blijft erg dubieus in China, vandaar dat ik zelf ook niet ‘echt’ geloof in een ‘echte’ seagull of ‘echte’ Parnis, maar ik geloof wel in Ed; een aardige vent die veel connecties heeft met goede leveranciers in China en veel partners heeft in Europa.

2 likes

Mee eens. Heb er 1 en nog 1 onderweg. Zijn echt top voor 100 euro extra

1 like

Dat is sowieso een goede zaak! :wink:

Maar een Seagull via Ali zou ook niet mijn eerste keuze zijn. De hierboven genoemde alternatieven zijn beter. Overigens heb ik mijn Seagull via WatchUnique gekocht, daar ook prima service gehad.
Precies wat @Koppie zegt, voor 100 euro meer heb je minder gezeik.

In ieder geval succes ermee! Het blijft een leuk horloge! :ok_hand:t3:

1 like

ja inderdaad… Je kan deze ook gewoon bij Poljot24.de bestellen en dan heb je een goed adres met goede service en tja wel iets duurder.
Goedkoop is weer eens duurkoop

1 like

Je kan hem uiteraard ook gewoon hier kopen voor €189,-
https://watchunique.com/product/seagull-1963-solid/?v=796834e7a283

Alles kan, maar of dat slim is, is ook afhankelijk van welke uitvoering je wilt (zie topic hier boven).

En de prijs bij watchunique is mede afhankelijk van caseback en strap opties :wink:

€ 249,- met leren band en doorzichtige caseback

Dat is waar, maar ik vind de versie met driehoeken en dichte caseback de mooiste. Dus dan is het wel weer de beste keus.

Vond nog een paar eigen foto’s

2 likes

3 likes

Als enthousiaste bezitter van een Seagull 1963 hierbij een link naar een recent item van Teddy
Seagull 1963
(en meteen ook dit topic nieuw leven ingeblazen!)

1 like

Ik zat als liefhebber van mechanische horloges al een tijdje naar dit type te kijken totdat ik ontdekte dat er ook een glasbodem versie was en dan ook nog in panda uitvoering, drie dingen die ik zeer waardeer dus heb ik een aantal maanden geleden besloten ook zo een exemplaar aan te schaffen waarvan hieronder de foto’s.

En het binnenste ziet er dan zo uit.

Za flink wat onderzoek te hebben gedaan naar met name naar dit type kan ik melden dat niet alleen Seagull dit model op de markt brengt maar ook een aantal andere merken zoals Seakoss om er maar 1 te noemen. Ze maken echter wel allemaal gebruik van het ST1901 uurwerk welke van Seagull zelf is. Het zou natuurlijk, de chinezen kennende, ook zomaar kunnen zijn dat ook dit uurwerk weer gekopieerd wordt.

Vanwege het feit dat ik een aantal jaar in China gewerkt heb kan ik jullie melden dat het kopiëren van wat dan ook een eer is voor een Chinees en hij verwacht dan ook vandaaruit waardering te krijgen voor het feit dat hij in staat is het zo exact mogelijk na te maken of soms zelfs beter. Voorgaande zit gewoon vastgebakken in de cultuur en krijg je er nooit uit.

Voorlopig doet mijn “originele” Seagull 1963 het uitstekend als daily driver.

Voor jullie informatie: er is zelfs een Belg op het idee gekomen om de naam seagull1963 in een .com website om te zetten alwaar hij/zij de diverse modellen online aanbied.

P.S. Ik ken dit bedrijf niet en heb mijn seagull ergens anders (voor minder) gekocht.