Seiko 5 database op bouwjaar

Beste leden,

ik was benieuwd of er zoiets bestaat als een database voor Seiko 5 horloge’s. Ik ben op zoek naar een Seiko 5 uit 1983 (mijn geboortejaar) maar weet niet hoe je kan controleren of deze daadwerkelijk uit dat jaar komt. Zoeken op uurwerk lijkt me onmogelijk omdat deze toch allemaal het 7s26 uurwerk bevatten geloof ik.

Iemand hier die iets weet?

Volgens mij bestond er in 1983 nog geen 7S26-uurwerk. Is dat niet ergens begin of halverwege de jaren '90 op de markt gekomen?

Hoi Paul,

of dat idd zo is dat weet ik niet. Het hoeft ook niet per sé een 7s26 uurwerk te zijn. Het gaat mij er meer om dat ik een leuke vintage Seiko 5 uit 1983 kan kopen. Of het uurwerk dan een handwinder of automaat is is niet het allerbelangrijkste.

Bedankt voor je reply. (tu)

*edit: ik geloof dat veel Seiko’s toendertijd ook nog geen glazen achterdeksel hadden, maar ook hier hecht ik verder geen waarde aan. Als 'ie er maar leuk uitziet en uit het juiste jaar komt.

Maar dus alle aanwijzingen zijn welkom. Bijv. waarmee begonnen serienrs. die tijd, waar moet ik op letten kwa uurwerk etc. ?

Hallo Jaap-Wim,

Via deze site http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/seiko kun je nagaan uit welk jaar/maand een bepaalde Seiko komt. Deze dabase is (dacht ik) niet helemaal bij, de laatste jaren ontbreken.

Succes met zoeken.

Marten

PS Misschien moet je de pagina eerst even “refreshen” voor gebruik.

Hallo Marten,

reuze bedankt! (tu)

Volgens de site zouden deze uurwerken erin zitten:

9063 1983
7A07 1983
7A48 1983

*edit: zoeken op deze nummers brengt me helaas niet verder. Bij de 7A48 kom ik wel op een Quartz Chronograaf, de andere 2 kom ik niet verder mee helaas. :frowning:

Op zoek naar oude Seiko’s 5

Hier een site op Ebay waar ze zeer gedateerde 5jes verkopen.

http://stores.ebay.nl/Little-Jewellery-Store

met groet

Ed