Seiko 6309a oefenmateriaal

Sinds de workshop van @vinwat, eerder dit jaar, heb ik al een aantal eenvoudige vintage handwinders geserviced, met wisselend resultaat. Oefening baart resultaat zeg maar.

Op MP een oud 5je tegengekomen die wat aandacht nodig had volgens de aanbieder. Een automaatje met dag en datum. Weer een stapje verder in moeilijkheid.

Maandagmiddag, op weg naar mijn werk, het horloge opgehaald in Rotterdam, in de wijk Spangen. Een allervriendelijkste meneer, die bijna zijn arm uit de kom zwaaide, om te laten zien dat het horloge nog liep (1,5 sec) als je die wild rondslingeren.

Ik zal jullie foto’s van de zeer smerige kast en band besparen. Inmiddels heeft de boel in de Dasty liggen weken en is nu weer toonbaar.

Het uurwerkjes is er niet beter aan toe. Wat er is gebeurd weet ik niet, maar het lijkt dat alle smeermiddelen zich onderin hebben verzameld. Het lijkt een aardige uitdaging. Wordt vervolgd.

10 likes

Ziet er meer uit alsof ie ooit in de frituur is gevallen. Ben nu al benieuwd naar het vervolg.

1 like

Suc6 :wink:

1 like

Seiko Aviko :joy:

5 likes

Goed bezig Harry :+1: succes ermee

1 like

Je lectuur komt goed van pas :wink:

1 like

Heb net zo’n 6309 van een collega in service gehad. Prima uurwerk om te doen.

1 like

Door werk en vakantie even blijven liggen. Het weekeind gewerkt, maar vandaag de tijd genomen. Het uurwerkje netjes schoongemaakt, geassembleerd en geolied.
Het loopt redelijk, maar kan nog iets beter. Toch altijd weer bijzonder als het mechaniekje ineens weer tot leven komt als de balans wordt geplaatst.

Helaas werkt het dagverzet niet goed. Het kunststof wieltje draait over de tandjes van de dagschijf. Komende week maar even goed naar kijken en de boel afronden. Het nieuwe glaasje is inmiddels ook binnen.

4 likes

He, professional, neem het vanavond mee, dan kijken we even wat er aan de hand is.

2 likes