Seiko 7016 Monaco probleempje

Na een tijd op de winder, deze vanochtend weer eens gedragen.
Helaas stopte het uurwerk en loopt nu alleen als de chrono in bedrijf is.

Iemand een idee wat hier mee aan de hand is en wat herstel ongeveer zou kosten?

Het zou een probleem kunnen zijn met het “chronograph wheel”. Als daar wat mis mee is zal die vervangen moeten worden. Ik zie dat ze zelfs nog op ebay te koop zijn voor een schappelijk prijsje:

Maar een service van een 7016 is lastig. Dat is een van de lastigste kalibers, volgens veel mensen veel lastiger dan de 6138 en 6139’s. Ook komen ze veel minder voor en zijn er dus minder mensen met veel ervaring met deze uurwerken. Kortom, het zou voor mij dus een niet al te fijne morgen geweest zijn als zo iets gebeurt. :persevere:

1 like

Thanks Daniel,
Ik was er al bang voor. De laatste tijd veel kostbare problemen met vintage spul gehad. Misschien maar eens wat gaan temperen qua aankopen.

Ik overweeg zelfs om er flink wat uit te gooien, want met zoveel horloges gaan onderhoud en reparaties aardig uit de klauwen lopen qua kosten.

Begin met een beginnersclinic, daarna een vervolg, beetje oefenen op oude uurwerkjes en dan langzaamaan kan je de eenvoudige uurwerkjes uit je eigen collectie zelf servicen. Nog leuk om te doen ook.

Dit uurwerk is meer iets voor specialisten, vermoed ik.
Verder heb ik zelf te weinig geduld voor dit soort werk, dus ik laat het graag aan de experts over.

Vreemd genoeg lijkt het uurwerk nu weer normaal te werken, nadat ik de chrono een paar uur heb laten draaien.

2 likes

Hij had gewoon even wat aandacht nodig van je. :grin:

1 like