Seiko Monster band op een seamaster

Het is dus gebeurd met een incubatie tijd van plus minus 3 weken heeft het Seiko virus toch toegeslagen.

Ik heb de Seiko 5 Seamaster SNZC69K aangeschaft (zie hier de zelf gemaakte fotos uit het eerdere topic http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,32396,33220#msg-33220

Het was wat wikken en wegen tussen een monster en de SNZC69K, nu wil ik eigenlijk al het goede combineren dus ik wil een monster band op de Seamaster SNZC69K zetten.

Ik moet nog een band aanschaffen (weet iemand een goede dealer?) maar nu zie ik (of het lijkt er op) dat de band van een monster recht is maar wegvalt in of onder de kast (?) http://www.skywatches.com.sg/watches/images/MONSTER_bracelet.jpg mijn Seamaster SNZC69K is rond als ik de band er af haal. Ik vind het niet mooi om een recht bandje op een ronde kast te plaatsen.

Zie ik dit goed of zie ik iets over het hoofd?

Ben ook nog bezig met nato straps zodat ik mooi kan afwisselen :slight_smile:

Mvg, paul!

idd monster heeft een rechte kast aansluiting…

Recht, hij verdwijnt eronder:

Ook een aanzet van 20 mm. past dat bij de seamaster?

Ja de seamaster heeft tussen de lugs zo n “metalen aanzet stukje” als ik die er uithaal kan ik met de schuifmaat 20 mm ruimte meten een bandje van 20 mm zou moeten passen.

Mijn voorkeur gaat uit naar het volgende bandje.
Misschien dat er ook "aanzet stukjes voor zijn om het ronde kast probleem op te lossen. Ik ga eens zoeken.

Die zijn er niet voor een monsterband.

robbie409 Schreef:

Die zijn er niet voor een monsterband.

Bedoel je die aanzet stukjes of de band?
Jij verkoopt toch ook monster watches he? Kan je ook aan zon bandje komen? PM me anders ff.

Ik heb zat banden, maar geen aanzetstukjes. Die zijn er gewoonweg niet.

Dus zoals ik het simpel zie het kan niet anders dan een: rechte band op een ronde kast.
Ik ga eens kijken of ik zo n aanzet stukje kan modificeren.

Hallo,
Ik heb het een en ander bekeken en bezocht. Ik heb nog een aantal oude “aanzet stukjes” (hebben die dingen een naam?!) liggen en ik heb wat zitten passen en meten. Hieronder een willekeurig voorbeeld van een aanzet stukje:

robbie409 heeft te kennen gegeven dat er geen aanzet stukjes zijn voor een monster band. Dit is ook logisch, als je het einde van een monster band bekijkt zie je dat er nog weinig ruimte over is voor een aanzet stukje, het aanzet stukje is simpel weg ook overbodig bij een monster.

Robbie409 heeft aangeboden om een monster band op een Seamaster te zetten en om hier foto’s van te maken, dit is al heel handig om te vergelijken. Zelf ben ik bezig geweest om met mijn oude aanzetstukjes (die toch al beschadigd waren) een aantal prototypes te maken (beetje vijlen, zagen en polijsten) om het eventuele gat op te vullen. Er blijft weinig metaal over tussen te lugs en het bandje en ik denk wel dat het een beetje fragiel is/wordt. Maar dit zou niets mogen uitmaken aangezien er geen spanning op de aanzet stukjes staat.

Mvg, Paul.

Extra uitdaging: monsterband heeft dikke pins, die passen niet in een Seamaster. De dunne pins van de Seamaster zitten erg ruim in de monsterband.

OMFG, nu zie je pas wat voor een monster een Monster is. Ik had echt niet verwacht dat er zo n verschil in zou zitten. Het horloge valt in het niets bij deze Band.

Rob zijn er ook Seiko banden die lijken/het zelfde zijn als de monster band maar dan in een subtielere uitvoering? Hetgeen dat mij aansprak bij deze band was niet de dikte of het gewicht maar de aansluiting van de schakels.
Zie onderstaande plaatje Rob (verlicht + cirkel met wat ik bedoel met de aansluiting.)

Monster aansluiting van de schakels = recht. = mooi

Seamaster aansluiting van de schakels = verspringt. = minder mooi

http://www.chronograph.com/store/productlist.asp?listno=

ik zou hier ff kijken als ik jou was.

http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=2057 is een leuke