Seiko Premier Kinetic Direct Drive Moonphase óf Tissot Visodate?

Beste allemaal,

Sinds een tijd lees ik regelmatig topics op jullie forum en vandaag vond ik een uitgelezen moment om lid te worden van het Horlogeforum. Ik kamp al sinds een week of twee met een voor mij haast onmogelijke keuze tussen twee horloges. Ik wil over een maand of twee mijzelf een nieuw horloge cadeau doen en mijn ogen zijn op de volgende modellen gevallen:

Seiko Premier Kinetic Direct Drive Moonphase:

Tissot Visodate:

Mijn laatste aankoop was een Tissot prs 516 chronograph met quartz-uurwerk. Ik ben hier nog steeds erg blij mee, maar ik wil nu graag iets anders.

Beide horloges zijn bijna niet te vergelijken met elkaar en hebben beiden eigenschappen die ik mooi of minder mooi vind. Zo heeft de Seiko een quart-uurwerk wat door kinetische energie én met de hand opgeladen kan worden en is de Tissot echt een automaat. Wat ik jammer vind aan de Seiko is dat de grote secondewijzer ook echt als een simpele quartzklok tikt en niet met een vredig ‘tikketikketik’. De Tissot heeft dit wel en heeft bovendien een mooie open achterkant waarbij je het uurwerk kan zien. De Tissot is alleen een stuk formeler en in mijn eigen ogen een prachtige dresswatch, terwijl de Seiko daar gezien de toch vrij drukke wijzerplaat minder geschikt voor is. Nou loop ik vrij weinig in pak dus hoef ik niet persé een formele klok te kiezen.

Hebben jullie eventueel tips om mijn keuze in deze te vergemakkelijken? Zijn er bijvoorbeeld bekende nadelen bij een van deze horloges?

Ik hoor graag van jullie en ik kijk uit naar een plezierig en langdurig verblijf hier op het forum!

Groetjes,

Pieter

1 like

Pieter, welkom. Ik heb ze allebei, met andere wijzerplaat weliswaar. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de Tissot Visodate. Eigenlijk in mijn geval logisch, hen een voorkeur voor wat klassieker. Daarnaast is de Tissot veel beter afleesbaar, ongeacht de lichtomstandigheden, terwijl je met de Seiko nogal eens wat moet draaien voor een beetje lichtval op de wijzers. Ook al die extra subdials is op papier leuk, maar zonder loupe kan ik echt niet zien wat die aangeven. En ze maken de wijzerplaat onnodig druk.

Je zult je iig aan geen van beide klokken een buil vallen. Suc6 met kiezen!

Welkom Pieter. Ik zou gaan voor de Visodate. Een mooie rustige plaat. Een horloge die imo een dresser is maar ook heel goed kan met casual kleding. Daarbij denk ik dat je snel uitgekeken raakt op de drukke plaat van de Seiko. Al die sub-dials icm. de romeinsecijfers zijn voor mij een beetje too much.

Welkom op Horlogeforum! Beide merken maken uitstekende horloges voor een goede prijs. Heb goede ervaring met Kinetic. Praktisch en robuust. Er is imo ook best een aantal fraaie Kinetic horloges gemaakt door Seiko. Dit is er, vind ik, niet een van. Ik hou niet van Romeinse cijfers en al helemaal niet afgekapte en ook zo’n moonphase is niet mijn ding. De Tissot heeft een fijne retro uitstraling en een mechanisch uurwerk is toch altijd wel leuk. Zeker als je andere horloge een quartz is. Ik zou in dit geval dan ook voor de Tissot kiezen.
Veel plezier en succes met kiezen!

Hi Pieter87. Heb ook beide gehad. De Seiko is een mooie klok qua techniek en subdails. De huidige modellen hebben een iets andere indeling op de energiereserve indicator. Persoonlijk vind ik dit iets minder. Voor de rest een prachtig ding zoals een ander forumlid ook al aangeeft, lastig uit te lezen. De Tissot Visodate is een prachtig ding. Ik had een zwarte. Mi is de witte iets beter af te lezen; het contrast van de wijzers tov. de wijzerplaat is niet bijzonder goed en bij iets minder goed licht is eea niet / slecht af te lezen. Mechanisch een betrouwbaar ETA mechaniekje en redelijk net leer (beter dan bij de Seiko). Seiko uiteindelijk weg gedaan omdat ik zo mijn persoonlijke bedenkingen had bij de levensduur van accu. Horloge was toen zo’n +5 jaar oud en werkte verder prima. Meer mijn onrust eigenlijk dan een rationele reden. Ook de Visodate is weer weg. Verkocht ter financiering voor, je kan het raden, een Seiko Sarb. Deze laatste min of meer zelfde prijsklasse (nieuw tussen de 275 en 350) als een gebruikte Tissot of Seiko kinetic. En met prima mechanische uurwerkjes. Persoonlijk vind ik de sarb033 VEEEEEEL mooier dan de Tissot; beide dressers maar de 033 is zoveel stijlvoller… En een stuk rustiger dan de Moonphase. Succes met je keuze in elk geval!

De reden voor mij om hem weg te doen… Wel een oersterke klok!

En welkom natuurlijk!

1 like

Hoewel ik een Seiko liefhebber ben vind ik de Tissot mooier. Helaas wel een witte datumschijf, dus persoonlijk zou ik een witte wijzerplaat nemen.

Uiteraard ook wat plaatjes om het topic wat meer op te leuken…

Wat me ook nog te binnen schoot:

  • de Visodate heeft een heel mooi doorzichtvenster, ben ik wel weg van. De Seiko een gewoon dicht deksel;
  • stalen band van de Premier heeft van die kleine sluitbusjes in de schakels, is wat lastiger aanpassen..

Bedankt voor de reacties tot nu toe! Mooie klokken Wil, jouw uitvoering van de Premier vind ik ook netjes! Alle reacties wijzen tot nu toe naar de Visodate. Ik ga er nog eens rustig over nadenken maar ik denk dat jullie gelijk hebben. Nou zit ik alleen nog met het volgende. Ik zou in dat geval het model kiezen van mijn geposte plaatje, dus zwart met zilver. Nou lijkt het me wel gaaf om in de zomer de leren band in te wisselen voor bijvoorbeeld het “milanais” bandje, zodat ik hem ook in de zomer kan dragen zonder het leer met mijn zweet te ruïneren. In eerste instantie vond ik het bandje een beetje fout en gladjakkerig, maar ik vind dat hij het kan hebben en er misschien zelfs wel extra ‘vintage’ uitziet. Nou zie ik op internet nergens wat dat bandje los zou kosten. Ik vraag me namelijk af of ik dan beter de Visodate Milanais kan bestellen met een los leren Visodate-bandje, of andersom. Mijn gevoel zegt me dat het Milanais-bandje los duurder wordt verkocht.

Hier een plaatje van de Milanais:

Ik ga voor de Seiko en alleen omdat ik een hekel heb aan dag en datum in 1 venster op de 3.

Fijn dat je er uit bent. Zelf vind ik ze allebei wel wat hebben. Alleen de klassieke uitstraling vd seiko icm n modern kinetic uurwerk wringt een beetje.

Maar de visodate lijkt me een goeie All rounder (hoewel ik persoonlijk zelf lume mis).
Mijn ervaring Is de in de meeste gevallen de combi horloge met leren band en aparte metalen band, meestal duurder Is dan horloge met metalen band en losse leren band.

Heb je ook eens gekeken naar een Sarb033?

-automaat (6r15)
-38mm
-heeft wel lume :slight_smile:

1 like

Beide leuk, maar niet vergelijkbaar. Quartz versus Mechanisch…(kinetic valt onder quartz) wat dat betreft wint de Tissot.

koop je op uiterlijk, dan is het wel erg persoonlijk wat je mooier vind. Beide zijn iig goede horloges.

Tissot…uiteraard.
De Seiko is een Zoekplaatje.
Als je wil kiezen tussen die twee natuurlijk.

…, dat zou precies mijn keuze zijn. En anders de Visidate op milanaise!

Hi Pieter heb de Seiko gekocht en ben je van plan om deze te verkopen?

De Visodate natuurlijk !

Zie zijn andere draad:

Beide gehad. Maar de Seiko 2 x. Prachtige techniek vd Seiko maar alle functies uiteindelijk zonder leesbril voor mij niet meer te zien. Verder contrast vd Visodate soms lastig; achtergrond tegen chromen wijzers soms bij licht lastig. Uiteindelijk beide weggedaan voor Omega Speedy Moonphase. Een Sarbje - you can’t go wrong - natuurlijk superkeuze. Eindadvies. De (of een) Seiko.

Goedenavond allemaal! Ik ben destijds nooit meer terugkomen op mijn uiteindelijke keuze, waarvoor mijn excuses. Uiteindelijk heb ik het heel anders aangepakt. De Seiko was bij nader inzien zoals velen al zeiden veel te druk en ik ben dan ook blij dat ik deze niet heb gekocht. De Visodate vond ik in het echt helaas wat tegenvallen en daarbij vond ik hem toch een tikkie groot voor alledaags gebruik met mijn bescheiden polsen van 6,5 inch. Ik heb destijds via Rob een Cocktail Time genomen en heb daar nog geen spijt van gehad. Klinkt als een onlogische keuze na mijn voorgaande argumenten over dagelijks gebruik en kleine polsen, maar ik vond en vind hem nog steeds erg mooi. Het meegeleverde bandje heb ik een kans gegeven maar droeg erg slecht. Ik heb toen bij de Horlogebandenspecialist een bruin struisvogelbandje gehaald én een blauwe hagedis. Beiden staan erg mooi en maken de klok gelijk een stuk sjieker. Afgelopen zomer is daar na uitvoerig onderzoek voor dagelijks gebruik een Tudor BB36 bijgekomen en ook daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Wat een fijne klok en voor mij een perfecte maat. Bovendien glijdt hij makkelijk onder de mouw van je hemd en past hij bij elke gelegenheid! Ik zal er zo wat foto’s bij zetten. De eerstvolgende klok wordt een Moonwatch Professional!

Allemaal bedankt voor de adviezen. Wegens drukte heb ik het forum al tijden niet meer gechecked. Ga ik vanaf nu weer wat vaker doen!

Groeten Pieter

2 likes