Seiko Quartz met emotionele waarde --> mini projectje

Zie hier mijn 1e mini projectje, (misschien is dit wel het 1e post vintage virus verschijnsel).
Het Seiko Quarz horloge op de foto’s heb ik ooit op sinterklaasavond gekregen, van moeders. Nooit heb ik het weg kunnen doen, financiële waarde heeft het niet, emotionele waarde = 100%!

Iedereen kent het wel… een moment in je vroege kinderjaren die je niet vergeet omdat je iets speciaals kreeg. En oh boy dit was speciaal voor mij. Dagen was ik met het horloge bezig en trots dat ik was… mijn 1e echte horloge…en ook op een stalen band, als jong gastje was ik helemaal verkocht.

Ik heb het horloge vele jaren gedragen totdat ik in mijn latere jaren interesse verloor. Intussen verscheidene malen verhuisd en eigenlijk altijd overal naartoe meegenomen en keurig weggeborgen. Hoe oud het horloge is durf ik niet te zeggen, ik kan er ook moeilijk wat over vinden. Ik schat zeker 15 jaar maar hij kan ook ouder zijn.

Ik heb intussen de batterij laten vervangen, mineraalglaasje laten vervangen voor een saffierglaasje en het kastje laten polijsten. Het horloge past nauwelijks en het bandje is te klein, met de warmte is het te smal. Het is dus tijd voor wat nieuws, wat de emotionele waarde recht doet.

Kunnen jullie mij helpen met wat meer info over het horloge én daarmee dus ook een keuze te kunnen maken in een nieuwe Seiko band (staal of titanium band)? Het is een Seiko 33KO-ZI. Ik ben ruim een uur á anderhalf uur verder met zoeken maar beetje kwalitatieve informatie over het horloge en een mooie passende band kan ik niet vinden. Ben benieuwd naar de leeftijd, adviesprijs, bandbreedte en dus een passende band.

Wat vinden jullie mooi? @HanDavinci foute jubilee doen :joy:? Ik ben naar iets stylish op zoek wat ook bij de dial en het kastje past. Benieuwd wat jullie vinden. Thanks!

4 likes

Goed zo, koesteren :blush:

Ik begrijp alleen je vraag niet zo:

Wil je nu een vergelijkbaar horloge of dit horloge draagbaar maken omdat hij niet goed past?

Als het idd om de band gaat: Het horloge heeft proprietary lugs, dus niet universeel. Dat zal het heel lastig (zo niet onmogelijk) maken een andere band te monteren.
Wat ik zou doen is een zoekopdracht bij ebay plaatsen van hetzelfde type. Hoeft niet duur te zijn. Als er een langskomt kopen en een schakel ertussenuit halen voor in je eigen horloge. De nieuwe aankoop hoeft dus niet eens werkend te zijn.
edit: wél werkend is ook niet zo gek natuurlijk, dan heb je nog een reserve werkje :slight_smile:

1 like

:point_up:
Dat. Een schakel, een band of een defect exemplaar is alles wat je nodig hebt om je band te verlengen. Probleem is alleen (zoals je vast al hebt ondervonden) dat dit horloge inmiddels niet heel veel meer voorkomt.

1 like

Ik wil het horloge draagbaar maken :), tekst aangepast. Is al wat laat. Thanks voor de info, ga er morgen induiken!

2 likes

Update: schakels via juwelier gehaald, die knapt de band gelijk op! Post een update als ie volgende week terug is.

1 like

Zo, netjes. Ik had je net willen adviseren om een van de bandmeesters op het forum te benaderen voor een lederen band op maat. Dat zou ook heel gaaf zijn.

2 likes