Servicekosten Eterna sonic electronic ESA9162

Hallo allemaal,

In een eerder topic heb ik het al even over de Eterna sonic electronic die ik van mijn opa geërfd heb gehad. Ik heb deze vorige week naar een juwelier in Den Bosch gebracht om hem weer goed te laten lopen. Deze heeft hem naar een horlogemaker gestuurd. Een paar dagen geleden werd ik gebeld door de juwelier dat de horlogemaker had gezegd dat er veel aan het uurwerk moest gebeuren (wat kon hij niet precies zeggen) om het horloge weer goed te laten lopen. Het totaal bedrag zou uitkomen op 295 euro. Ik vond dit nogal aan de hoge kant en ik heb gezegd dat ik naar een andere juwelier/horlogemaker ga voor een second opinion. Wat is jullie mening? Is 295 euro een reëel bedrag? Ik hoor graag vaag jullie. Alvast heel erg bedankt!

Gr. Ralph

Hieronder nog een paar foto’s van de Eterna sonic electronic.

2 likes

Als er een hoop aan moet gebeuren is t denk wel een redelijke prijs, ook omdat je het ook nog naar de juwelier heb gebracht, onder 't mom van ‘everyone has to make a buck’. Bij de volgende keer kan je beter in 1x naar een horlogemaker…

2 likes

Leuk een stemvork quartz horloge.
Als het uurwerk gewoon een service beurt nodig heeft vind ik de prijs aan de hoge kant.
Maar als er onderdelen moeten vervangen worden en de onderdelen worden niet meer verkocht op de markt…

Loopt het uurwerk nog met een goede batterij? achterlopen?

1 like

Mee eens. Grote kans dat de second opinion bij een horlogemaker -zonder tussenkomst juwelier- gunstiger uitvalt. Kijk even onder de rubriek ervaringen met voor een horlogemaker bij je in de buurt.

Succes,
Men

1 like

Horloge vandaag naar Accutron.nl gebracht. Hij gaat volledig gereviseerd en gerenoveerd worden. Ziet er straks weer als nieuw uit!:grin::+1:

Dat is een hele beste keus die je gemaakt hebt.
Een topvakman pursang zogezegd .
Heb supergoede ervaringen met Gerrit.

2 likes

Een stemvork horloge is geen quartz. Gewoon naar de Accutron specialist (zie nu dat dat al gebeurd is). Leuke horloges, trouwens. Bij dit uurwerk (van ESA) wel vaak issues met de datumschijf.

2 likes

Datumschijf was inderdaad kaduuk. Het horloge gaat in volle glorie hersteld worden. :grin::+1:

Even een kleine update. Vandaag wat foto’s ontvangen van het horloge. Het horloge is klaar en loopt nu proef. Wat een vakmanschap. Hij ziet er weer prachtig uit.

5 likes

En hier het resultaat :grin: :+1:

8 likes

Vraagje, ik heb ook een Eterna Sonic…wat voor batterij moet daar in?

Geen idee, maar dat weet Accutron.nl wel.

@Horlogegek1
Ruud,
In dit topic vind je wat aanwijzingen

1 like

Interessant verhaal, niet alleen over de batterij :+1:t2:Maar met name ook over de slijtage die bij het mechanische deel kan optreden doordat het ‘motortje’ zo sterk is dat het nog lang blijft doorgaan hoewel het qua schade risico beter zou zijn als het werkje stil zou blijven staan :grimacing:
Dank voor het delen Levensnevel :ok_hand:

1 like

Zeer benieuwd naar wat je nu hebt moeten afrekenen.

Was volgens mij 300 euro. Moest ook nieuwe datum ring destijds in. Plus revisie en service van het uurwerk met daarbij ook nog wat onderdelen die moesten worden vervangen. Plus van de buitenkant ook even het glaasje de kast en de band lichtjes onder handen genomen.

1 like

2 likes