Sluiting horlogeband opschuiven

Beste mensen,

Onlangs heb ik een tweedehands Citizen doublé edelstalen horloge gekocht. Ik ben er erg blij mee.

Het probleem is echter dat de band te groot is voor mijn pols. Ik wil de sluiting een stukje opschuiven zodat hij beter past. Ik durf het alleen niet zomaar te proberen om hem op te schuiven, misschien moet ik wel een palletje induwen of zo.

De band is doublé edelstaal en er staat een ‘S’ op de sluiting. Is het voor mij te doen om de sluiting wat op te schuiven?

Alvast hartelijk dank voor advies/tips.

Mvg,

Sophie

een foto zou ons zeker helpen met een antwoord

Hoi Kreuzen,

Deze foto maakt het misschien wat duidelijker?

http://imageshack.us][img]http://img150.imageshack.us/img150/8120/horlogecitizen2dn1.jpg[/img

Heb je al een oplossing gekregen na deze foto?

Nee Jur, helaas…

Een poging dan maar he?
Op de foto lijkt de sluiting vast te zitten met een scharnierende klem. Volgens mij moet je deze omhoog duwen (dus recht omhoog vanaf de plek waar hij het dichtst tegen de band zit) waarna de sluiting te schuiven is (meteen goed schoonmaken daaronder). Daarna een goed plekje zoeken, vastdrukken en klaar!
Suc6

Het onderdeel met het rechthoekige gaatje fungeert als rem. Dit onderdeel kun je met een klein schroevedraaiertje oplichten. Het scharniert. Daarne kun je de sluiting naar de gewenste positie schuiven. Als de sluiting op de juiste plaats zit scharnier je het onderdeel met het rechthoekige gaatje weer naat benenden tot het klemt. Horloge passen en zonodig nog weer even bijstellen. Zo zou het moeten lukken.

Groet,

Henkm

Jur en Henk, sorry voor mijn late reactie, kwam er niet eerder aan toe het uit te proberen. Maar het is helemaal gelukt, ben er heel blij mee. Hij past goed en ik ben erg blij met het horloge.

Dank!

Sophie