Sorry Robbie, kon niet wachten

Ik ben geen veelposter, maar heb nu eens wat te melden.

Jullie herinneren je wellicht nog de Watchadoo-draad van Robbie409, de Monster-modder zal ik maar zeggen.
http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,31736

Ik kon onlangs heel goedkoop een Seiko SKX007 duikertje op de kop tikken (voor weinig via Ebay, uit Singapore). Helaas had hij een standaard rubber Seiko-duikderband, waar ik niet gek op ben, maar omdat ik die veiling zo goedkoop kon winnen heb ik het toch gedaan. Op zoek naar een stalen band (had een Seiko presidential-style in gedachten) klopte ik bij Rob aan via zijn Monstersite, die me o.a. op de Watchadoo-banden attendeerde. Hij kondigde op dit forum ook aan binnenkort de enige verkoper wereldwijd hiervan te zijn. Inderdaad had ik die onlangs voorbij zien komen, maar omdat ik op dat moment nog niet gericht op zoek was is het me ontschoten toen ik dat duikertje kocht.

Heb sindsdien wat speurwerk op het wereldwijde web gedaan en nu is er eentje onderweg: een “gebrushte”, past mooi bij de gebrushte lugs van de de Seiko. Eentje die dus nog niet op weg was naar Robbie… sorry Robbie, niet boos worden, hè :wink:

Ik ben een fanatieke sportfietser en rijd ook nog eens paard: ik kom dus regelmatig in regenbuien terecht, bovendien blijft er altijd het gevaar van een valpartijtje. Mijn verzamelinkje bestaat verder vooral uit vintage handopwinders, en die wil ik daar niet aan blootstellen. Daarom reed ik tot voor kort altijd met een plastick k**-digitaal onding bij mijn buitensportactiviteiten. Ik wilde toch eens iets robuusts, waterdichts en toch mechanisch hebben, en kwam zo bij de Seiko-automaten uit.

Als daar dadelijk ook nog die Watchadoo-bracelet op zit heb ik ook tijdens mijn sportieve hobbies een apart mechaniekje om! Foto’s volgen zodra ik hem binnenheb. Geleend plaatje, zo moet hij er dadelijk uit gaan zien:

Gerard

Wat is dat voor klok op die foto?

mooie band, en de seiko’s zijn prima…veel plezier ermee

Ik denk een caliber 6306 of 6309, geproduceerd van ca.1976 tot 1988. Verschil is dat de 6306 “hackable” was en veel zeldzamer is (in kleinere oplage geproduceerd voor de binnenlandse (Japanse, dus) markt. Ik denk dat op grond van de kast (meer cushion-vormig dan de moderne modellen), het design van de dial (met name het zwaardachtige streepje bij de 12) en het feit dat hij 150M waterdicht is.

Nu lijkt het net of ik een Seiko-specialist ben, maar ik heb deze wijsheid van http://www.makedostudio.com/watches/seiko-divers/
een schat aan (historische) informatie of Seiko-divers met heel veel foto’s van alle mogelijke modellen. Leuke site voor Seikofanaten, al was het maar om je eigen modellen in historisch perspectief terug te zien.

De huidige modellen (vanaf de 7002) zijn minder cushion-vormig, d.w.z. de kast steekt aan de zijkanten niet onder de bezel uit, wat bij deze oude modellen wel het geval was.

Gerard

Ik ben inderdaad niet de enige :frowning:

Ik kwam ze zelfs tegen bij de banden-boer http://www.bands-4u.de/
model MC-571820HZ als ik me niet vergis.

En ik maar wachten op 21 stuks uit Australië…Maar wel polished, brushed en blasted versies, dus niet alleen maar brushed.

Hoi Rob,

Die lijkt er wel heel erg op, inderdaad, maar hij heeft ze niet in 22mm! En of de kwaliteit hetzelfde is vind ik moeilijk te beoordelen; ik vind de foto’s op de site maar zozo…