Speedmaster Pics

Hallo,

Voor alle Speedmaster liefhebbers een paar aardige foto’s die ik op een NASA-site tegenkwam.De eesrste foto is genomen op 11 juli 1969 (review flight plans), Aldrin/Collins/Armstrong, de tweede net na de maanlanding, als ze uberhaupt op de maan zijn geweest maar dat terzijde.

Groeten,

Stairman.

De maanlading was gewoon in de studio opgenomen…geloven sommige mensen…:wink:

Inderdaad, en dat geloven niet sommige mensen, maar heel veel mensen, zoals ex CIA’ers en andere overheidsfunctionarissen. meer hierover op het net onder “moonlanding hoax” kijk en huiver.
Wist je trouwens dat al het originele foto en filmmateriaal bij Nasa is verdwenen, (124 dozen!) en dat Armstrong en Aldrin weigeren om op de bijbel te zweren dat ze daadwerkelijk op de maan zijn geweest? we zullen het wel nooite te weten komen.

Stairman

Er zijn wel meer astronauten die weigeren te zweren op de bijbel dat ze op de maan zijn geweest. John Young, bijvoorbeeld, is de bekendste.
Overigens heeft Edwin Aldrin ooit een verslaggever op z’n toeter geslagen toen die hem vroeg op de bijbel te zweren dat hij op de maan was geweest.
Heb je ooit de beelden gezien van de eerste persconferentie die Adrin, Armstrong en Collins gaven na hun historische vlucht? Ze vertellen over hun ervaringen, maar zien er zó depressief uit…
Collins vertrok bij de NASA nog voordat hij zijn ruimtepak had uitgetrokken, Armstrong volgde niet veel later en Aldrin is een tijdlang aan de drank geweest.

Het zijn trouwens alle drie bekende foto’s. Bij die laatste foto vraag je je wel af hoeveel Speedmasters Ed Mitchell in godsnaam meeneemt de ruimte in! :smiley:

Overigens, een aanrader voor wie nog tijd heeft voor wat leesvoer: ‘Moondust’ van Andrew Smith. Smith heeft voor dit boek die ouwe knakkers allemaal nog eens opgezocht om te zien wat er van hun geworden is en hoe ze op die roemruchte tijden terugkijken. Interessant boek! In het NL volgens mij verschenen onder de titel ‘Maanstof’.

Wubbo Ockels schijnt een robot te zijn…

Ja ik denk zo’n iemand als in Startrek Data heet hij of zo.

Ja, en JFK is vermoord door de overheid! hahahaha…

Allemaal leuk maar dan is er ook geen enkele Omega speedmaster op de maan geweest dus die reclame campagne van Omega is dan ook niet waar…

Dat zou zeker kunnen kloppen… Hij snuffelde onder het rokje van Miss Monroe en daar was met niet blij mee :slight_smile:

hhhmmm… Er zijn experts die zeggen dat ze wel op de maan zijn geweest, maar dat de opnames gewoon in een studio zijn gemaakt, ten eerste als backup voor een mislukte landing e.d. en ten tweede omdat de oorspronkelijke opnames mislukt zijn, de chemicalien in de apparatuur en de techniek uit 1969 was gewoon niet berekend op de extreme temperatuurverschillen.

Trouwens de eerste man op de maan (Armstrong) droeg niet eens een Speedmaster!

Erg jammer allemaal.

Miss Monroe wist ook iets te veel, vandaar.

stairman5113 Schreef:

Miss Monroe wist ook iets te veel, vandaar.

brazilian wax was ook veel te controversieel voor die tijd :stuck_out_tongue:

stairman5113 Schreef:

Trouwens de eerste man op de maan (Armstrong)
droeg niet eens een Speedmaster!

Nee, klopt. Maar Aldrin wel. Armstrong had zijn Speedmaster in de CMS gelaten omdat de boordklok stuk was gegaan. Zo had Collins toch nog een betrouwbare klok.