Starterskit .....waar koop ik die?

Goedemiddag,

Ik heb de afgelopen tijd wat horloges bij elkaar gesprokkeld.
Wat ik kocht was in goede staat of heb het laten nakijken bij de juwelier.
(kost ook elke keer 4 tot 5 tientjes).

Nu heb ik bewust 2 goedkope mechanische horloges gekocht (komen e.d.d. binnen)
om zelf eens aan te ‘prutsen’. Ze lopen wel maar hebben een schoonmaakbeurt nodig. Ik wil dit wel eens proberen, maar waar kan ik een 'starterskit’kopen, en wat moet ik precies aanschaffen.

hoor graag jullie reacties.

Herwald

Lees deze “even”: http://www.horlogeforum.nl/read.php?8,77932, dan weet je wat je moet doen met welke spullen. De Rikketik (18 januari weer!) is een goede bron voor de spullen.

He, heb ik volledig gemist.
Is inderdaad een perfecte uiteenzetting van A tot Z.

Dank je voor de tip.

Herwald

schitterend verhaal van Morse, incl. shoppinglist.

maar blijft bij mij de vraag: wat zijn goede merken tools?

Bergeon zal wel goed zijn, maar is nog veel te prijzig. dus de goede middenmotors, schroevendraaiers die niet na 10 horloges vervangen hoeven worden. etc.

bedankt!

Er zijn nog andere goeie merken hoor.

Kijk eventjes hier: http://watchpart.co.uk/tools-screwdrivers-pliers-c-75.html

Er zit veel Bergeon tussen, maar ook de goeie middenmoot is hier vertegenwoordigd…

Ook bij bvb AF kan je héél wat vinden (is meestal iets goedkoper dan Bergeon, maar niet altijd…) : http://www.afswitzerland.com/pn/

Met Vriendelijke Groeten,

Chris.

Ik ben onlangs heel voorzichtig gestart met het kopen van horlogemakersgereedschap en heb onlangs mijn eerste (geregisseerde) totall lossje gescoord :smiley: . Dat heb je als je begint met een automatisch uurwerk als eerste slachtoffer… Wist ik wel hoor, maar ik had geen eenvoudiger handopwinder en kon niet meer wachten met beginnen. Ohohoh, wat ben ik horlogemakers gaan bewonderen!! Diepe buiging voor alle kunstenaars in dit prachtige beroep!:}:}

Ik heb gemerkt dat het toch knap lastig is om bijvoorbeeld goede middenmoot schroevendraaiers te vinden. Ik kocht een BECO-setje (hogere middenmoot) van 30 Euro (5 stuks) en dat is plat gezegd pisbakkenijzer. Voordat het eerste uurwerkje uit elkaar lag, was bij enkele schroevendraaiers (ondanks mijn voorzichtigheid) “het mooie” er al vanaf X(. Ik neig er zelf naar om de schroevendraaiers toch van een topmerk als Bergeon te kopen.

Groeten Ron