Steinhart's jubilee band

Ik ben de laatste tijd niet meer zo actief, maar wou deze ervaring (en die in 2 andere topics) toch even met jullie delen.

Ik heb n hfle Steinhart. Die kwam op zn stalen band, maar helaas is die mij nooit bevallen. De Ocean kast icm de bandaanzet van hun oysterbanf is me nooit zo goed bevallen. De recht lugs zorgen er bij mij nl voor dat de oyster band niet mooi om de pols valt.

Een jaar of wat geleden kwam Steinhart met hun jubilee band uit. Die geprobeerd en ondanks dat ik t niet vloeiend om de pols vallen nog lichtjes zie, is t verschil voor mij dusdanig groot, dat de horloges met hun Ocean kast nu n 2e overweging krijgen. Zo zit ik bv te dagdromen over de vintage GMT.

Ik kan helaas mn bijbehorende oysterband niet terugvinden. Maar zo ziet ie er oorspronkelijk uit.

https://i1087.photobucket.com/albums/j466/DSVerso/My%20collection%20of%20watches/Steinhart%20Ocean%20GMT%20HFLE/SteinhartHFLE-XR3H2215.jpg

En nu mijn crappy smartphone foto :see_no_evil:

Mochten er meer zijn die hetzelfde probleem ervaringen met de oyster aanzet, maar bepaalde Ocean modellen wel mooi vinden, dan zou ik zeker es de jubilee band als alternatief overwegen.

Overigens met de kleinere Ocean 39 kasten heb ik veel minder last v dat minder mooi om de pols vallen vd oyster aanzet. De lugs steken namelijk minder ver uit, waardoor de aanzet niet soort v knikt.

5 likes

Steinhart z’n kasten van 42mm zijn 100% plat. De lugs zijn niet gekromd waardoor het geheel heel groot draagt op de wat rondere pols.

Ik heb ook op Ocean GMT 39mm en die valt wel beter op de smaller pols.

Mooie combi zo met de witte wijzerplaat en jubilee.

1 like

Ware t niet dat t spierwit is. Zou mooier geweest zijn als t gebroken wit ofzo was.zou ook beter passen bij de vintage lume.

Hele fijne banden die Steinhart jubilee’s

2 likes