Sterk waterdicht voor mijn vrouw

Ik ben gloednieuw hier dus eerst maar even voorstellen.
Mijn naam is Lex, woon het grootste gedeelte van het jaar op Corsica.
30 jaar geleden kreeg ik van mijn vrouw een Omega Seamaster, een droom werd waarheid. Dacht ik tenminste. Werd een nachtmerrie. Horloge nooit behoorlijk gelopen, stond regelmatig stil, diverse keren terug bleef regelmatig haperen. Van horlogemaker naar horlogemaker, allemaal oefende zij hun kunsten uit, het werd alleen maar slechter. Na enkele jaren ellende een Seiko Sports 100 gekocht, wat een openbaring. Altijd de juiste tijd, alleen dat batterij vervangen, horlogemakers met uithangborden van de duurste merken aan de deur met vettige klauwen de batterij naar binnen prutsen, geen juiste pakking erin etc. Na jaren een nieuwe Seiko sports 150, ook prima horloge, helaas kort geleden verloren. De Baume en Mercier die ik van mijn ouders kreeg ter gelegenheid van een een of ander behaald diploma inmiddels tijdens een inbraak gejat. Nu een Seiko duiker Pepsie, hoeft niet meer open is een automaat.
Vraagje aan jullie specialisten, ik zoek voor mijn vrouw een ijzersterk goed waterdicht horloge met een schroefkroon. Niet zon grote jongen, staal met metalen band. Wie weet hier de oplossing.

hoi en welkom,

als je lex heet , moet je toch eigelijk wel een submarine hebben :wink:
je kunt voor je vrouw ook een seiko duiker kopen , die heb je nl ook in een kleine maat

mvrgr joost

Lex, je hebt een PM. Adriaan.

Als je een ragger bedoelt… dan is een Seiko wel goed, maar Citizen heeft misschien ook wel iets, en ik heb een vrouwelijke collega die een vrij aardige Casio om haar pols heeft.

Als het wat stijlvoller mag zijn (of mechanisch moet zijn…): ik heb mooi uitziende Revue-Thommen dames horloges gezien, w.o. mechanisch en waterdicht (10atm denk ik, misschien 5). Die zullen meestal een leren band hebben, maar het moet mogelijk zijn een bijpassende metalen te vinden, zou ik zo denken.
Kijk hier maar eens
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=8923876453&indexURL=1#ebayphotohosting
. De veiling is voorbij, maar de verkoper is in feite juwelier en RT dealer. Hij kan je zo vertellen of 'ie 'm nog heeft, enzo. (Dit is overigens wel een kwarts, zie ik.)

Ik lees dat ik een PM heb, wat dat ook moge inhouden. Loopt in ieder geval prima, ziet er goed uit en is volgens mij beresterk.

Ziet er goed uit, die Revue-Thommen.
Ik heb ook een Tissot gezien, quartz, schroefkroon, 10 bar, stalen band. Komt aardig overeen met mijn wensen.
Is natuurlijk wel een bekend merk, maar is het ook een degelijk fabrikaat. Horloge moet 250 Euro kosten, bij een discount juwelier. Tenminste zo schat ik hem in.

Beste Lex,
Vooraleerst zou het handig zijn om te weten onder welke omstandigheden je vrouw het horloge gebruikt.
Waterdichtheids indicaties zijn testnormen door de fabrikant vastgesteld onder ideale omstandigheden, d.w.z. bij kamertemperatuur met nieuwe pakkingen en bij nieuwe horloges.
Er wordt daarbij geen rekening gehouden met bijv. grote temperatuursschommelingen of horloges die al geruime tijd gedragen zijn.
Ikzelf raadt mijn klanten aan om bij elke batterijwissel(i.g.v. quarzhorloges) de pakkingen te vervangen en de kast te reinigen. De meeste juweliers(uitzonderingen daargelaten) geven niet de juiste voorlichting als ze een horloge verkopen, laat staan als ze een batterij vervangen.
Hierbij een lijst met indicaties over de waterresitant van horloges(geldt alleen bij nieuwe pakkingen en geen grote temperatuursverschillen:
3atm spatwaterdicht, 5atm douchebestendig, 10atm zwemmen/snorkelen, 20/100 atm duiken.
Hopelijk heb je hier iets aan.
M.vr.gr.
Van Seenkiste Uurwerken,
Miguel

Tissot is niet alleen bekend, is ook goed. Is bekend een probleem?

De juwelier van die RT kun je best “discount” noemen… Ik heb mijn Airspeed voor bijna de helft gehad van wat 'ie elders kost.

Hoi Miguel,
Horloge moet bestand zijn om mee te zwemmen/snorkelen. Dus minstens 10 bar/100meter.
De seiko’s die mijn vrouw had/heeft gingen allemaal in de fout. De laatste die ik voor haar kocht. een Seiko met op de schroefdeksel de indicatie water resistant 10 Bar, zou moeten functioneren. Deed’ie ook tot door een draadje aan de kleding de kroon per ongeluk werd uitgetrokken. Toen de kroon ergens tegenaangestoten die, O Murphy, natuurlijk krom was. Naar de horlogier, nieuwe kroon, maar horloge nooit meer echt waterdicht. Oeverloze discussies ontstaan dan, zo van ja maar U moet er niet mee zwemmen, heeft U wel opgegeven dat hij weer waterdicht moet zijn, Seiko levert die kroon niet, moet uit Japan komen etc. Vandaar mijn wens een horloge met schroefkroon, liefst een automaat, gewoon staal met eventueel een bescheiden goudkleurig accentje, met een forse waterdicht-aanduiding.
Automaat, want dan hoef je geen batterij meer te vervangen. Is bij mij zelf vaak fout gegaan, juwelier pakt het horloge, wipt de band los en pakt zijn gereedschap. Eerste pogingen om de deksel los te draaien mislukken.
Kras op de bodem. Eindelijk is de kast open,pincetje erbij batterij eruit. Dan komt er een klant tussendoor, mag ik even wat vragen? Horlogemaker afgeleid, begint een dialoog met de nieuwe klant, batterijtje valt inmiddels, wordt nogeens flink beetgepakt door de juwelier. Zit alles erin dan wordt de oude pakking weer gebruikt, die blijkt nu een beetje te ruim met de kans dat hij niet helemaal goed ligt.
Al die tijd sta je met kromme tenen het tafereel te aanschouwen.
Dus een automaat, of ik koop een horlogekast opener en doe het zelf.
De Tissot die ik heb gezien heeft een batterij, is wel een mooi klokje. Maar sterk moet het zijn, mijn vrouw heeft absoluut geen gevoel voor techniek, krijgt alles kapot, vandaar.

Is je vrouw zo’n ruwe bolster ??? :stuck_out_tongue:

Een PM betekend Personal Message, je hebt dus een prive-berichtje gekregen op dit forum. Ga maar eens naar je inbox…

1 like

Zo zie je maar weer, denk ik met een echte PM om de pols te lopen, weer mis.
Schitterend trouwens dit forum en wat mij opvalt de toonzetting is bijzonder amicaal en volgens mij allemaal heel echte liefhebbers.
Ik begin trouwens geobsedeerd te raken van horloges. Was altijd al sluimerend aanwezig, maar ja de pecunia hè.

Je moet er inderdaad bij zeggen (voor de zekerheid…) dat je de waterdichtheid wilt bewaren als je een batterij vervangt. Vaak betekent dit dan dat je 't horloge toch wel een paar dagen kwijt bent, zeker als er pakkingen besteld moeten worden. Maar een juwelier zoals jij beschrijft… dat vind ik dus geen goede… dan kun je het inderdaad beter zelf doen.

Overigens: een mechanisch horloge moet ook eens in de zoveel tijd een nakijk beurt hebben. Zeker als je zeker v.d. waterdichtheid wilt zijn - pakkingen slijten (verweren) ook als je de kast nooit openmaakt.

En nog iets… mbt. zelf doen. Ik heb lang een 3atm kwarts horloge gedragen (heb 'm nog steeds). Gekocht bij de Hema toen ik echt geen geld voor iets anders had. Daar heb ik altijd zelf de batterij van vervangen (“wip” deksel). Gewoon de pakking goed terug leggen, en wat zuurvrije vaseline langs de rand. Mee gezwommen, gesnorkeld, op zee gesurft, etc. Eigenlijk nooit problemen mee gehad. Soms een beetje condens… maar dan opende ik 'm gewoon en liet 'm een nachtje onderste boven boven (niet op) de verwarming uitwasemen… Heb je al bij Swatch gekeken?

Hoi Lex,

Je had een Seiko waarbij de kroon uitgetrokken kan worden. Daar moet je eve op letten, vaak hebben ze schroefkronen en heb je dat niet.

De skx031/33 of skx023/25 zijn prefecte Seiko’s voor dames (Rolex look a likes).

Ik vind de SKX031/033 nogal groot voor een damespols (40 mm). De SKX023/025…ook nog flink, maar prima.

Leuk Seiko 5-je:
SNK031

10 atm
wel een uittrek-kroon, maar die zit goed omhuld

Beste Lex,
Als je vrouw een degelijk horloge zoekt, dan zou ik persoonlijk kiezen voor een Seiko of Citizen, maar dan wel een duikuitvoering, kost wel wat maar dan heb je ook een degelijk horloge.
Zelf ben ik importeur voor Zeppelin en dealer van Junkers, zijn hele mooie horloge voor een leuke prijs, maar weet niet of die tegen je vrouw bestand zijn(grapje!!!)
Laat maar een model weten, dan zal ik je wel zeggen(geheel vrijblijvend natuurlijk) of dat een goede keuze is.
Groetjes,
Miguel

Ja, ook ik denk sterk aan een Seiko, maar het juiste type kan ik niet vinden. De mid-size duikers te groot, de kleinere types geen schroefkroon. Als enige in aanmerking komende tot nog toe een Tissot T100 , ongeveer 260 Euro. Is een quartz, zou liever een automaat hebben.
Ik heb nog twee weken, zoekt en gij zult vinden leerden ze me vroeger.

Zijn er geen Seiko Kinetics, of de Citizen tegenhanger daarvan?

Mocht je in de buurt van Hilversum wonen, ik heb een berg Seiko’s waar je tussen kunt snuffelen.

Alle skx-en, monsters, 5-jes: SNZB71K, SNK031, Tissot T-Touches.
Nieuw, met geschenkdoos en garantie.

Ik kan ook een leuke samenstellen… Dan vervalt de Seiko garantie, maar je behoudt de mijne.