Stipto compressor 17 jewels incabloc

goededag,

ik heb laatst van mijn overleden grootvader een horloge gekregen, en ik wou er iets meer over weten.
het is een Stipto compressor met 17 jewels incabloc. en achterop staat ook iets over een brevet.
kan iemand hier iets meer over vertellen?

B.V.D. Gijs

hier nog 2 foto’s
(klik voor grotere afbeeldingen)

http://i58.photobucket.com/albums/g280/Gijsbrechtvandomburg/IMG_0355.jpg][img]http://s58.photobucket.com/albums/g280/Gijsbrechtvandomburg/th_IMG_0355.jpg[/img

http://i58.photobucket.com/albums/g280/Gijsbrechtvandomburg/IMG_0352.jpg][img]http://s58.photobucket.com/albums/g280/Gijsbrechtvandomburg/th_IMG_0352.jpg[/img

Ik vind dat dit horloge iets weg heeft van een van de types Omega seamaster. Zo te zien is het uurwerk in de kast geperst. Ik ken het merk overigens niet.

Arjay

Ik heb een horloge met dezelfde achterdeksel maar ik twijfel er aan of deze deksel bij het horloge hoort (in mijn geval). Dat is een Mildia.
Het lijkt mij een typisch geval van, met alle respect, 13 in een dozijn. Er zijn door de jaren heen, ook al in de jaren 50 en 60, veel merken geweest die zich baseerden op een standaard ontwerp waarop een eigen naam aangebracht werd. Dit noemt men ook wel plakmerk. De horloges zijn over het algemeen prima, het is alleen niets bijzonders en de financiele waarde is gering.
Ik zou het horloge als erfstuk, waardoor het juist weer wel een aanzienlijke waarde kan hebben, maar dan emotioneel, koesteren.

En dat dat het geval kan zijn blijkt uit een verhaal op internet. Google maar eens met als zoekterm Stipto

Arjay

mooi gesproken henrik