Stom geweest met kast dichtmaken...

OK, ik ben een beetje stom geweest en een beetje te snel. :persevere: Misschien dat iemand raad weet, indien ja dan alvast dank… als niet dan heb ik het tenminste gevraagd…

Wat is gebeurt?

Even een situatieschets, ongeveer 2 jaar geleden kocht ik een echte - nouja echte?- Sturmanskie. Net gehoord dat ik mijn tentamen had gehaald vond ik dat ik een nieuwe Rus mocht aanschaffen, eentje met een verwijzing naar de mooie ruimtegeschiedenis en waar ik al maanden naar zat te kijken op ebay. Sturmanskie! Jahaa, een Sturmanskie, minstens net zo stoer als de Iljushin op de foto, een soort vliegende tank, zo’n horloge wat niet kapot kan! Russische winters van -40 mijn horloge zou er om lachen. Er met een trein overheen rijden, mijn horloge zou niet blikken of blozen… blabla, etc… nouja, ik was er blij mee! Stoer! Ja, en dan ook nog daarbij dat deze Sturmanskie bij amazon voor 37 euro ging was een mooie meevaller. Met name ging het mij om het model, mooi plat, leuk cyrillisch schrift op de plaat (dat gagarin klopt dan voor geen meter, maar een kniesoor die daar op let). Enfin, na mijn klokje een tijd lang als daily beater te hebben gedragen ging het batterijtje leeg. Geen nood, snel nieuwe batterij besteld en toen een 3-jarige smurf op de pappa-dag ineens zelf naar bed wilde begon ik snel snel aan de klus… deksel open, batterij vervangen en toen moest het deksel nog dicht…

Tsja, dicht dus, wat gedacht, ruim een half uur duwen totdat mijn duimen eraf leken te vallen heb ik online snel wat tips gegoogeld… Daar kwam ik een “lijmtang truc” tegen, aha dacht ik… die heb ik! Nu ben ik klaar dacht ik! En ja, tijdens het duwen hoorde ik een pats! Was dat het deksel hoopte ik nog, maar nee, dat was het glaasje dus. Het deksel zat overigens nog steeds los. Damn! Ik dacht altijd dat Russen dronken van een balkon van 2 hoog konden vallen en dan opstonden, wegliepen, en meer gingen drinken… niet dus!

En nu? hoe op te lossen? doen alsof het nooit gebeurt is, horloge wegmoffelen een leven zien op te bouwen zonder mijn favoriete budget quartz daily beater? Mijn best buy ever aan de kant zetten? Het horloge waarmee ik solliciteerde? Het horloge wat ik kocht om te vieren dat ik mijn tentamen haalde? Neen, dat liever niet, dan gewoon toegeven dat ik stom genoeg was om het horloge kapot te maken en te vragen wie een oplossing weet…

Wie zou een vergelijkbaar plexiglas erin kunnen/willen zetten? Uiteraard tegen faire vergoeding. Plexiglas was mooi bol en heeft geen “hobbeltje” iets wat mij in het model ook aanspreekt en ik het liefst ook in een nieuwe glaasje terug zou zien… Kan het alleen met een “bol” glaasje, dan so be it en moet ik deze consequentie aanvaarden en wil ik nog steeds weten of het vervangen kan worden.

Zie foto voor de schade:

16 likes

Sorry maar ik heb genoten van je verhaal. Ik hoop, weet bijna zeker, dat je geholpen wordt!

Sterkte ermee!

Edit: Zou mij ook kunnen overkomen. :joy:

Aan de schade te zien was dit geen plexiglaasje maar mineraalglas. :thinking:

6 likes

Die is goed naar de klote

En weer een mooie herinnering erbij! Dat probleem ook weer opgelost. Nu nog een nieuw glaasje. Komt vast goed, genoeg kennis hier.

Mooi verhaal!
Wil je alleen een glaasje of moet de kast ook even dicht?:wink:

3 likes

Ik zou deze episode vergeten en de originele handwinder proberen te bemachtigen :+1:
En noooit meer een lijmklem gebruiken op een horloge :grin::-1:

Of je kunt anders even contact opnemen met www.horlogeglas.nl die hebben
zeker een oplossing.
Succes!

Treurige geschiedenis maar een prachtig verhaal. :joy:
Succes met het herstel, komt vast goed.

:joy::joy::sweat_smile::joy:. Prachtig verhaal. Succes met herstellen.:joy::joy::sweat_smile::sweat_smile::joy::joy:

:joy: :rofl: :disappointed_relieved:

Ontroerend.

Ik zou ook een horlogemaker opzoeken.

Pas geleden mijn Tissot laten vallen, en nu ligd mijn Tissot bij de reparatiedienst van de Swatch group in Brussel.

Sterkte Leeuw.:ru:

Zoek de dichtstbijzijnde horlogemaker bij jou in de buurt. :wink:

Er zijn er een aantal met specialisatie op het gebied van Russen. Ik denk dat je hem even helemaal na moet laten kijken ivm eventuele glassplinters. @vouwfietser misschien?

Tis een Q :grin:

1 like

In Groningen zit er geen. :clamp:. Waarschijnlijk wonen er niet veel horloge freaks in die provincie, of het merendeel is tevreden met een kruitvat quartz horloge.

Zakte langzaam in… :+1:

1 like

Haha, ik denk dat het horloge even naar horlogeglas.nl moet.
Daar blazen ze het uurwerk even schoon een buigen wanneer nodig
de wijzers weer recht.
Maar dit horloge koste 37 uien dus het nieuwe glaasje plus verzendkosten…
eigenlijk is ie total loss.
Maar heeft sentimentele waarde dus dan moet je de poeplap trekken.

2 likes

Utrecht is helemaal horloge minded :stopwatch::stopwatch::stopwatch:

Hoe vind ik die originele handwinder?
Ben niet zo in de russen maar een handwinder is altijd leuk :slight_smile:

Zeker weten :+1:

Op UF komen ze nog wel eens voorbij.
Maar er zijn ook handwind re-issues.

1 like

Mooi verhaal! Succes met de reparatie. :joy: