Swatch herstellen

Ik heb ooit een Swatch automatic gehad van een voor mij dierbaar persoon. Nu is ( waarshijnlijk begrijpelijk ? ) de band aanzetting van het horloge stuk. Het blauw achtige plastic is gecorodeerd en afgebroken. Ik ben al bij een swatch dealer geweest met de vraag of het mogelijk is een nieuwe kast te krijgen. Maar deze melde me dat het beter is om een nieuw horloge te kopen. Nu ben ik zeker van plan om dat ook te doen. Echter ik zou toch nog graag van de swatch kunnen genieten en deze bij bepaalde gelegenheden te kunnen dragen.

De aanzetting waar de pin ( sorry ben niet echt in de horloge wereld ).,de band aan de plastic kast is dus stuk …ik heb al gedacht zou er een mogelijkheid zijn om een plastic las te maken …of misschien een stalen frame-pje waar de pin tussen blijft haken.

Graag wat advies ,…

hmmm, het kunststof corrodeert niet, dat kan alleen bij metalen. Het zal poreus worden, de vulstof verliest zijn bijdrage aan de kunststof waardoor de E-modulus verandert.Hierdoor kan het breken. Of door langdurige eenzijdige belasting ontstaan er “graces” waardoor er breuk optreed in de kunststof. maar dit even terzijde.

Zijn allestukjes van de bandaanzet kapot? de 2 buitenste en de 2 binnenste?? opzich kun je met 3 hele nog steeds wel soms het horloge dragen bij speciale gelegenheden.

:slight_smile: Bedankt voor de informatie over het kast materiaal…altijd goed om te weten…

Beide zijkanten zijn afgebroken op een manier dat het breukvlak door de pin bevestiging gaat. En dit over al de 4 bandaanzetten.

Ik zou wel een foto kunnen scannen en dan posten…maar ik geloof niet dat dit forum een upload mogelijkheid heeft of heb ik dat mis ?

Hier wat foto`s

Is er nog hoop ?

Mail eens naar Squiggly.com
Misschien dat zij nog een kast hebben hebben of dat ze het op een andere manier kunnen maken

Wou ik net zeggen. Dat is de Swatch specialist van Nederland, ze zitten in Rotterdam. Desnoods kun je dezelfde nieuw kopen en helamaal desnoods dan de kast daarvan overzetten.

Bedankt voor de info, hier moet ik uit kunnen komen.