Swatch Jelly Fish, hoe herken je de originele?

Ik was net in Den Haag op de antiekmarkt, daar kom ik regelmatig, je komt er altijd wel iets leuks tegen. Dit keer trouwens meer dan normaal, ik heb een ets van Rembrandt uit 1661 gekocht, die hangt nu op de plee, een zak met horlogeonderdelen, ik moet er nog doorheenkijken, een schemerlampvoet precies zoals ik al lang zocht, mijn dag was dus al goed. Op het laatst zag ik nog wat horloges liggen in een vitrine, een Ancre, een Weetiknietmeer, een Swatch met een champagnekurk op het glas. Ik keek er even naar en toen zag ik dat er nog een Swatch onder lag. Ik wilde de (of is het het?) deksel al weer sluiten toen ik toch besloot de Swatch even onder de andere horloges uit te halen. Het bleek een Jelly Fish die ik voor een tientje mocht hebben omdat er een scheur in het glaasje zat.

Ik weet weinig van Swatch behalve dat mijn broer ooit de originele Jelly Fish uit 1985 heeft gehad en hij er spijt van heeft dat hij die gedragen heeft. Zo gedragen dat de kast is gaan verkruimelen en hij 'm uiteindelijk heeft weggegooid. Wat moet je anders met zo’n stukje plastic met quartzuurwerk? Maar nu weet ik wel dat de Jelly Fish later (een paar keer?) is gereproduceerd omdat het zo’n succes was. En ik denk te weten dat de reproductie dikkere wijzers hadden.

Is er iemand die dit laatste kan bevestigen en misschien nog meer kan vertellen over hoe je de originele en de latere versie uit elkaar kunt halen?

Hoi Henrik,

Hier een link naar de orginele uitgave…

http://www.swatchforum.com/pictures/jelly-fish-200only.jpg

Die heeft dus geen index! En dunne wijzers… Maar dit is dan niet de versie uit 1985, Squiggly geeft daar deze foto bij:

Hmmm, welke foto…

Ik heb 'm nog eens gegoogled en kom dit tegen. Volgens het verhaal is het wel de orginele uit '85. Er zijn er dan ook maar 200 van gemaakt.

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.swatchforum.com/pictures/jelly-fish-200only.jpg&imgrefurl=http://www.swatchforum.com/special.html&h=479&w=427&sz=13&hl=nl&start=15&tbnid=wVZm6s3nbCoFcM:&tbnh=129&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dswatch%2Bjellyfish%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26sa%3DG

Het lijkt er op dat 'ie al in '83 is geintroduceerd. Kijk maar eens naar deze link. Het klokkie staat al op 400 euro! Ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt…

http://www.squiggly.com/swatch/p/auction/?id=412

Ja, weg is de foto… Ik heb deze (denk ik) vandaag gekocht:

http://www.squiggly.com/swatch/p/product/i/275/code/GK100/name/Jelly%20%20Fish

Is er nog zo iets als nummers waaraan je 'm kunt herkennen? Op de mijn staat op de achterkant rechts boven 685 en links onder 754.
Het badje heeft overigens geen naam, er staat nergens Swatch op.

Mijn Jelly fisch is van 1985 en ziet er zo uit.

Flink verkleurd dus en met iets van een wijzerplaat.

Rob

Ik weet echt niet hoe dat zit met nummers… Ik weet er denk net zo veel (of weinig) van af als jij.
Wel heb je het weer leuk gedaan met een tientje (tu)

Dan heb ik dezelfde denk ik Rob. Wat voor cijfers staan er bij jou op de achterkant ingesmolten?

Volgens mij staat er 285, kan dat?

Rob

Weet ik niet, op de mijne staat op de achterkant rechts boven 685 en links onder 754…

Die cijfers op de achterkant zijn volgens mij de landcodes

Nog een keer gekeken en rechtsboven staat bij mij: 385 en linksonder: 301

Rob

En zo was de Jelly Fish verpakt (in 1985)

Dank je wel. De verpakking heb ik niet maar ik neem aan dat ik die uit 1985 heb. Toch zou je zeggen dat je dat zo kunt opzoeken…