Sytem Roskopf?

Even een vraagje over de aanduiding “System Roskopf”, dat betekent toch alleen maar dat het een (zak)horloge is dat zich baseert op een techniek die meneer Roskopf heeft uitgevonden?
Ik heb toen ik twee weken geleden in Lille was (verslagje volgt) namelijk een zakhorloge “System Roskopf” gekocht met een chronofunctie (secondewijzer kun je stilzetten door het hele uurwerk stil te zetten :D). Deze is in zeer goede staat maar als je deze opwind schiet hij op het laatst door. Je kunt 'm dus niet helemaal opwinden. Ik dacht/hoopte even dat dit een beveiliging was die meneer Roskopf had uitgevonden, zeg maar “System Roskopf” (:D.

Ik ben zeker geen zakhorlogespecialist, maar de benaming syteem Roskopf slaat inderdaad op een techniek (of een manier van in elkaar zetten) van een zakhorloge. Hierdoor konden de kosten gedrukt worden, en het waren dan ook goedkope zakhorloges. Overigens heeft Mr. Roskopf zelf ook een fabriek gehad om zijn zakhorloges te fabriceren. Dan heb je dus een “echte” Roskopf.

gr,
Hans Mennink

roskopf systeem horloges kun je niet helemaal opwinden, de veerton is met opzet slippend gemaakt.

In een van de horlogebladen zit een artikel over dit merk. Als het lukt kan ik misschien wel ff fotos maken en hierplaatsen (als dat mag, copyright etc.? )

Ja graag!

Oh dat is mooi om te weten Mario, dan is die van mij dus niet kapot. Ik vond het al vreemd dat hij na volledig opwinden pas ging slippen en darna ook twee dagen liep. Ik zal binnenkort een foto plaatsen.

Ik zag vandaag dat er een artikel over Roskopf in 00/24 staat.

Ja klopt. ik zou het nog inscannen, alleen doet onze scanner het niet. :frowning:

Misschien dat iemand anders dat kan doen? Ik kan het evenuteel wel uploaden en hierneerzetten.