TAG / HEUER - Monaco

Kan iemand mij uitleggen wat de verschillen zijn tussen Monaco TAG Heuer/ Monaco Heuer / Cal. 11 / Cal 12 / Horizontale strepen en Vertikale strepen voor de uuraanduidingen.
Ik vermoed dat het iets moet te maken hebben met oudere en nieuwere versies, maar het lijkt mij toch nogal ingewikkeld.
Is er hier ook sprake van vintage bijvoorbeeld. Wat zijn de meest gegeerde ? Ik zie ook Limited editions. Enfin ik zie het bos door de bomen niet meer…

Beste,

Alle info die je zoekt onder deze link:
http://www.onthedash.com

Good luck.

ticothijs82 Schreef:

Beste,

Alle info die je zoekt onder deze
link:http://www.onthedash.com

Good luck.

Alvast bedankt!

Hier kun je veel lezen en is de opsomming wat duidelijker:

http://www.calibre11.com/?s=monaco+calibre+11&x=0&y=0

Het huidige caliber 11 is een moderne variant op het orginele uurwerk wat door Heuer samen met o.a. Breitling werd gebruikt voor de Monaco en bijv. ook de Autavia.
Vandaag de dag is het volgens mij een ETA 2892/2 met een module en heeft eigenlijk niets met het origineel te maken, maar de pushers en kroon staan wel op dezelfde manier in de kast.
De horizontale indices zijn ook gebaseerd op de vroege modellen Monaco, helaas brengt Tag Heuer nu alles door mekaar uit, dus de blauwe dial met witte subdials is er nu op basis van het simpelere Calibre 12.

Wil je voor het origineel gaan dan is er dus eigenlijk geen compromis met de huidige collectie, zelf vond ik de blauwe dial altijd het mooist, maar zou nu toch eerder voor het Calibre 11 gaan, die weer te krijgen is met verticale en horizontale (minst taltrijk, doch niet uitgebracht als LE) indices.

Succes!

Keuzes