Tag Heuer Targa Florio

Hallo allemaal. Ik ben nieuw hier en heb een eenvoudig vraagje. Ben in het bezit van een Tag Heuer Targa Florio (limited) CX 2113. zie http://www.calibre11.com/targa-florio/ Heb ik al aantal jaren en vond het een mooi klokje. Nu weet ik dat er een redelijk ‘eenvoudig’ ETA uurwerk in zit. Probleem is dat hij te snel loopt sinds kort (ruim 1,5 uur per dag). Juwelier wil hem opsturen voor grote onderhoudsbeurt naar fabrikant en dat geintje gaat me ongeveer 500,- kosten schatten ze. Vind ik toch een beetje veel voor klokje wat nieuw circa 2.250,- koste toen. Juwelier zegt dat ze zelf niets aan Tag Heuer doen omdat al het onderhoud door fabrikant gedaan wordt. Ik vraag me af of iemand weet hoe het komt dat het klokje te snel loopt (langzamer kan ik me wel voorstellen maar sneller gaan lopen had ik nog niet eerder gehoord). En ik vraag me af of iemand een horlogemaker weet die het probleem voor wat minder geld kan oplossen. Vast bedankt!

Als er inderdaad een ETA-werkje in zit zal elke goede horlogemaker je kunnen helpen. Kijk hier eens tussen:

http://www.horlogeforum.nl/list.php?20

Inderdaad! Die juwelier is een nitwit… Zeg hem dat maar. Iedere ervaren horlogemaker kan een servicebeurt aan dit horloge uitvoeren en zeer waarschijnlijk het euvel oplossen.

hans

Ik vond het ook al een raar verhaal. Is toch een zeer gerenommeerde zaak in Eindhoven. Ik ga eens kijken of ik iemand anders kan vinden die het klusje kan klaren.

Stuur Ferrie eens een mailtje. hij kan veel, zo niet alles :slight_smile:

hans

http://vintagehorloges.nl/

Welkom!

Tja, bij de ad/fabriek kost alles meestal een stukkie meer. zo ook een onderhoudsbeurt.

Suc6 met je zoektocht. Ben benieuwd naar het resultaat.