Timex Electric met space historie

Deze week in het Kennedy Space Center (KSC) in Florida geweest. Als Speedy fan hoopte ik een Speedmaster te gaan zien met echte vlieguren in de ruimte. De Speedmaster van Ed Mitchel is er heel lang tentoogesteld in de Astronaut Hall Of Fame. Helaas wordt deze op dit moment niet meer tentoongesteld in het KSC en bevindt dit horloge zich in de opslag.

Wel heb ik een Timex Electric gespot, het persoonlijke horloge van Roger Chaffee. Één van de 3 bemanningsleden die tijdens een test met de Apollo 1 zijn omgekomen door een brand in de afgesloten commando module. De andere 2 bemaningsleden waren Virgil Grissom en Edward White. Die laatste natuurlijk bekend van de Ed White Speedmaster (ref. 105.003) die hij droeg tijdens zijn Gemini IV spacewalk. De eerste Speedmaster in space.

Hieronder de foto’s van de Timex, inclusief een foto van het net waarop Roger Chaffee de timex draagt tijdens een test in de Apollo 1
10 likes

Cool, bedankt voor het delen!
KSC staat ook nog hoog op m’n bucket list !

Zeker de moeite waard. Enorm tof educatief theme park! Wij zijn er een hele dag geweest, maar je kan er met gemak 2 dagen spenderen.

1 like

Dit topic is na 365 dagen automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.