Tips bij de aanschaf nieuw horloge zijn welkom

Hallo,

Al een tijdje volg ik met veel plezier de verschillende berichten op dit forum en ik wil bij deze graag jullie om tips vragen bij de aanschaf van een nieuw horloge. Op dit moment heb ik meerdere horloges (tien) van ondermeer Seiko, Festina, Skagen en Swatch. Het zijn voornamelijk “impuls” aankopen, waarbij ik 's ochtends bij het opstaan dacht; ‘Het is weer tijd voor een nieuw horloge’ en daarbij voornamelijk heb gekeken naar het uiterlijk.
Een aantal weken geleden overviel deze gedacht mij weer. Maar, enthousiast gemaakt door dit forum, besloten om niet direct naar een winkel te rennen maar me eerst eens te gaan orienteren. En wel op een “echt” horloge, een automaat met een klassieke uitstraling. Mijn budget ligt tussen de € 300 en € 400. Tijdens mijn oriëntatie kwam ik het onderstaande horloge tegen. De Tissot Le Locle;

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=tissotb63][img]http://www.pix-hoster.com/upload/tissotb63.jpg[/img

Ik ben erg gecharmeerd van dit horloge, maar ik sta open voor alternatieven en goede tips. Dus mocht je een goed alternatief hebben, laat dan een reactie achter.

Alvast bedankt.

Jacob

De LeLocle is een perfecte keus.

Vr.Gr.JanJ.

Ik ben zelf in het bezit van dit mooie horloge. Dit is zeker een aanrader.

Groetjes Nelleke.

Hallo Jacob,

Prima keus, de Tissot draagt heerlijk. Overweeg eens zijn “broertje”.

Succes met je keus,
Marten

Mijn beste,

Broertje of zusje, ze worden snel een hechte familie van je.
Gewoon doen (tu)

Orologio Signaturis Temporis

Tissot Le Locle? Gewoon doen! (tu)

Deze heb ik ook gezien. Prachtige klok. De streepjes maken hem sportiever dat het exemplaar op mijn foto. Maar de wijzerplaat is in mijn ogen iets minder mooi.

Mvg,

Jacob

Ik begrijp uit de reacties dat dit een goede keuze is. Ik ben er ook bijna zeker van dat ik deze ga aanschaffen. Maar… wellicht heb ik een merk/model over het hoofd gezien. Suggesties zijn nog altijd welkom. Ik stel deze vraag ook uit nieuwsgierigheid. Kwam tijdens het lezen van de verschillende forumberichten tot de conclusie dat er diverse merken/modellen zijn waar ik nog nooit van gehoord had.

Ik hoor graag van jullie

Mvg,

Jacob

Als dat het geval is, zou ik nog even niets kopen. Gewoon nog een tijdje rondkijken hier en op andere plekken op internet. Wie weet, gaat er een wereld voor je open! :wink:

Via via kwam ik terecht op de site van Christopher White. http://www.christopherward.co.uk
Er staan een aantal mooie horloges op deze site. Voor de automaat maken ze gebruik van een Eta 2824-2 uurwerk. Volgens mij is dit een kwalitatief goed uurwerk. Heeft iemand ervaring met dit merk?

Via via kwam ik terecht op de site van Christopher White. [www.christopherward.co.uk]
Er staan een aantal mooie horloges op deze site. Bijvoorbeeld de C5 Malvern Automatic Voor de automaat maken ze gebruik van een Eta 2824-2 uurwerk. Volgens mij is dit een kwalitatief goed uurwerk. Heeft iemand ervaring met dit merk?

jacob

Via via kwam ik terecht op de site van Christopher Ward http://www.christopherward.co.uk Er staan een aantal mooie horloges op deze site. Bijvoorbeeld de C5 Malvern Automatic Voor de automaat maken ze gebruik van een Eta 2824-2 uurwerk. Volgens mij is dit een kwalitatief goed uurwerk. Heeft iemand ervaring met dit merk?

Christopher Ward is een prima merk, er zijn veel mensen op dit forum die er eentje hebben al hoor ik daar zelf niet bij. Misschien kun je ook Zeno nog overwegen, die hebben ook wel een aantal modellen die je wellicht zullen aanspreken. Zie bijvoorbeeld hier
http://www.sayin-watches.com/home.php?markid=31&adminid=&sprache=3&seite=2
, is ook een betrouwbaar adres om er eventueel eentje aan te schaffen.

Ik zie het al. Het wordt er niet makkelijker op. Waar ik nog wel benieuwd naar ben is of Christopher Ward ook dealers heeft in NL. Ik vindt het toch prettig vinden om een dergelijk horloge even in mijn handen te houden. Daarnaast lijkt het me praktisch met zaken als garantie, service etc. Dit zelfde gevoel heb ik ook bij time4sale. Ik lees hele goede verhalen over de mensen achter de site, het serviceniveau ed. Maar wanneer er iets is met het horloge kun je niet even naar de winkel lopen. En ik vraag me serieus af of iedere “lokale” winkelier enthousiast is te maken over het afhandelen van garantiezaken, wanneer een horloge via het internet is aangeschaft.

Volgens mij is Christopher Ward alleen te verkrijgen via zijn eigen website. Eventuele garantie-aanspraken zullen dan ook wel alleen rechtstreeks via CW afgehandeld kunnen worden.