Tips gezocht: horlogeboeken JLC + Rolex

Wat zijn de beste/meest complete boeken (liefst koffietafelformaat) over de geschiedenis en collecties van JLC en Rolex? Zeker wat Rolex betreft is er nogal wat te koop, maar ben op zoek naar 1 boek per merk. Veel mooie plaatjes is een must. Merci alvast.

1 like

https://www.bol.com/nl/f/rolex/9200000078777761/

https://www.bol.com/nl/p/the-watch-book-rolex/9200000073000282/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DXbL3s1-EV2B2zE8g1rjwzAAAA9Y%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D3%26itm_id%3D9200000073000282&bltgh=q-N99EFXPomM02GZVZ1GpQ.1_6_7.10.ProductImage

Jaeger LeCoultre van Zaf Basha, ISBN: 9780615223872

Dit is een goede start. Oh ja - liefst Engelstalig en recent zodat ook de nieuwere collecties erin staan.

Google is je vriend

Wat een gare reactie. Help hem gewoon op weg of zeg niks. Neem een voorbeeld aan @HorloG die met een nuttige bijdrage komt.

Zelf geen ervaring mee maar heb wel eens gelezen dat Mondani mooie boeken heeft: https://mondanibooks.com

Misschien kunnen andere forumleden dit bevestigen en je hier meer over vertellen.

1 like

Heb m tip over rolex boek gegeven!:ok_hand:

1 like

Als je een boek over Rolex wilt, is er eigenlijk maar 1 uitgever de moeite waard, en dat is Mondani. Ik heb ook andere boeken over Rolex, maar die staan vooral vol met fouten, en zijn leuk om 1x doorheen te bladeren.
Mondani boeken zijn de boeken die je zoekt. Welke van Mondani hangt af van je voorkeur. Ik heb er eentje over de stalen horloges. Veel info, en prachtige plaatjes


1 like

En de boekjes van de dealer zijn ook leuk, en natuurlijk gratis. Ook handig om wat op te zoeken van een iets ouder model, als je tenminste de boekjes bewaard. De huidige modellen zijn tenslotte de klassiekers van de toekomst

1 like

Super - veel dank, dit is nuttig. Dat boek over stalen modellen is wat ik zoek ja. Nu JLC nog. Zie dat er niet veel keus is, gek genoeg.

1 like

Reverso - the Living Legend: The Watch with “two Faces” : a Great Art Deco Classic Since 1931 : the Jaeger-LeCoultre Manufacture and Its Love of Fine Watchmaking
Autor Manfred Fritz
Verlag Edition Braus,

Zorg dat je de tweede editie krijgt. Die is iets meer up to date al scheelt het maar een jaar.

En dit

Jaeger-LeCoultre : the story of the grande maison
Autor: Franco Cologni; Manufacture Jaeger-LeCoultre (Le Sentier)
Verlag: Paris : Flammarion, 2006.

Merci Maurits - dat tweede boek geeft een mooi overzicht maar is inmiddels 13 jaar oud. Dus alle nieuwe Mastermodellen, Compressor etc waar mijn interesse naar uit gaat staat er niet in. Met google kom ik niet veel verder spijtig genoeg. Dank voor meedenken!

1 like

Zoals Paraflex al schreef: de catalogi verzamelen, dan heb je weliswaar geen of nauwelijks technische gegevens maar je kunt wel de ontwikkeling van de collectie en vooral van de prijzen bijhouden.

En kijk hier nog even:

https://www.jaeger-lecoultre.com/ch/de/customer-services/book.html

Voor wat betreft The Watch Book - Rolex: € 39,79 bij myboeken .nl:

Ik heb zelf voor JLC

Jaeger LeCoultre la grande maison, en natuurlijk de catalogussen…

Voor Rolex is het lastiger. Maar daar zijn de mooiste boeken vooral duur. Pucci papaleo en ik zou graag a journey into the Deep nog willen kopen… :see_no_evil:

https://www.puccipapaleo.com

:beers:

Ook goed om te weten: Bij de Mondani boeken krijg je ook altijd een bijlage met de huidige waarde van alle hrloges die in het boek staan. Dit is ook handig om de verschillen tussen de verschillende uitvoeringen van 1 model te vergelijken, of de impact op de prijs van bv een wijzerplaat.

Ook leer je de verschillen te herkennen, die een groot verschil uit kunnen maken in de waarde