Tips over horlogedoos 10-12 stuks

Kunnen jullie me nog tips geven over waar ik op moet letten bij aanschaf van een horlogedoos voor 10 tot 12 horloges?

Ik heb er al een hoop gezien op internet, maar vind het wel lastig kiezen. Waar ik in elk geval op moet letten is de breedte van de vakken. Ik heb er nl een paar die 50 mm of meer in de breedte zijn. En veel boxen kunnen dat niet kwijt.

Is glas in het deksel verstandig?
Jullie nog aanraders?

let niet alleen op de breedte van de vakken maar ook op de diepte, ik heb ooit een klein horloge koffertje gekocht waar de deksel (plexiglas) tegen de horloges aankwam, heb ik nu bubbeltjesplastick tegenaan zitten.

Breedte en diepte inderdaad. Wat je verder zelf moet bedenken is wat je mooier/praktischer vindt. Zo heb je kistjes met twee lagen, en die heb je dan weer met een lade voor de onderste laag, of een ander systeem. Ook heb je grote kisten met maar een laag.

Wat betreft de glazen (is meestal plexi overigens) deksel, dat is puur esthetisch. Vind je het leuk om permanent naar je horloges te kunnen gluren? Mocht het kistje in de zon komen te staan, dan is het misschien beter om geen doorzichtig deksel te nemen, dat voorkomt weer wat fading.

Ik heb recent deze
http://www.wereldhorloges.nl/horloge-boxen-handmade-wb-p-3036mn.html
aangeschaft, en ik ben er erg blij mee. Deze is er ook in andere kleuren of met doorzichtig deksel. Deze heeft ook zat ruimte in de breedte en hoogte wat mij betreft.

Ik heb zelf deze
http://www.kish.nl/Horlogekisten/Opbergsysteem/Gisoni-Parata-horlogebox-p-16353.html

Je moet voor jezelf nagaan wat je er mee wilt. Als je hem mee wilt nemen is het wellicht handig dat je een soort koffertje neemt, dus met handvat. In dat geval is het ook handig dat je hem op slot kan doen. IK heb hem gewoon voor op mijn kamer, aangezien ik niet zo van die truttige(dat is maar een mening) houten kisten hou, heb ik gekozen voor een lederen exemplaar dat ook niet kapot kan.

Hier even twee linkjes van slechte maar zelfgemaakte foto’s. Ze zijn te groot om hier te posten dus vandaar dat ik er maar even heen link:

Mooie doos, maar die messing / gouden sluiting en scharnieren vind ik niets. Helaas zit dat wel op de meeste dozen.

Ik heb deze
http://www.mooihorloge.nl/horlogekist/horlogekist-12-horloges-pu-leder.html/
hij bevalt wel, enige nadeel is dat er niet twee “grote” (chrono)klokken naast elkaar kunnen.

Ik heb deze http://cgi.ebay.de/Echt-Leder-LONDON-26120-10er-Uhrenbox-Etwas-Besonderes-/350347720806?cmd=ViewItem&pt=DE_Mode_Accessoires_Uhren_Schmuck_Uhrenkästen&hash=item519259f866 , is erg ook met vensteruitvoering. Mooie kwaliteit