Tissot Le locle?

Hoi Iedereen,

Ik ben wat het aankopen van uurwerken begint een absolute beginner. Daarom wou ik even wat advies.

10 jaar geleden heb ik bij een juwelier in Gent een automatische horloge gekocht. Ik dacht toen een goede deal te sluiten, maar dat blijkt nu eigenlijk niet het geval.

Het ging om een horloge van het merk ‘Duc Decreon de Saint Pierre’ en ik hoor niets dan slecht hierover. De site ziet er inderdaad ook wel louche en onbetrouwbaar uit. Dit gezegd zijnde heb ik deze horloge al 12 jaar en hij werkt nog prima. Dus voor de 350 euro die ik toen heb betaald, lijkt dit me dan nog wel ok.

Nu wens ik me een deftige horloge te kopen waar ik de komende jaren van mag en kan genieten. Mijn absolute droom is de Longine maanfase, echt prachtig vind ik deze. 3000 euro is echter way over mijn budget, hoe mooi en goed deze horloges ook moge zijn.

Nu had ik mijn oog laten vallen op de Tissot Le Locle automatic. Vind ik ook zeer mooi en voor de 480 euro die deze kost is dit een veel haalbaardere optie. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Als jullie nog andere suggesties hebben, dan hoor ik het graag.

niet te veel luisteren naar anderen, jij vind / vond het een mooie horloge en deze werkt nog steeds + waarschijnlijk ook nog zonder onderhoud.
Overigens ben ik wel benieuwd naar een foto, ik kende het merk niet eens.
Tissot is een goed gerenommeerd merk, of deze beter is… dat weet je pas over 12 jaar :wink:

Zelf heb ik de Tissot Visodate. Min of meer hetzelfde uurwerk (ETA2836-2 ipv ETA2824-2, enige verschil is dag-datum functie vs. alleen datum functie)
Ik heb hem nog maar kort maar ben er zeer tevreden over. Paar vrienden van mij hebben de Tissot le locle en zij zijn er ook zeer tevreden over. Je hebt sinds kort twee versies. Zien er hetzelfde uit (op de tekst powermatic 80 na), de normale en de powermatic 80. Ik zou voor de powermatic 80 gaan gezien het feit dat deze 80 uur gangreserve heeft ipv circa 40. De powermatic 80 is 480 euro en de normale 450 euro. Voor de 30 euro meer zeker de moeite waard. Vergeet niet de retail prijs betalen is de hoofdprijs betalen, altijd proberen bij de juwelier 10-20% af te krijgen of goed op het internet te zoeken. (www.anytimewatches.com biedt ze relatief goedkoop aan, verder zelf geen ervaring mee)
Tissot heeft van de le locle series ook nog complexere/duurdere modellen. Ik weet niet hoeveel je van plan was om eraan uit te geven maar er is genoeg keuze in ieder geval. Succes! :grin::+1:

Ik dacht aan maximum 500 euro. De andere modellen hebben een secondemeter, maar dat is me geen 200 euro waard. De powermatic 80 had ik inderdaad op het oog. Vind ike cht een mooi horloge en die is betaalbaar.

Lijkt mij een mooie keuze. Ga je voor de witte of voor de zwarte? En voor staal of voor goud?

P.S. Ik zou ook nog even naar de Tissot Visodate kijken als ik jou was :wink:.

De visodate is eigenlijk nog mooier :heart_eyes:
Ook iets duurder, maar dan sparen we iets langer he. Die is echt ook zeer mooi. De heritage lijn vind ik sowieso de moeite.

Ik heb die van mij sinds afgelopen weekend en ik ben er echt ontzettend blij mee. Zie hier een uitgebreide foto reportage

1 like

Holy shit, serieus ?

1 like

De Tissot Le Locle Powermatic 80 versies zijn erg mooi.

Zwart, erg strak ogend:

Wit, met mooie markante guilloche:

Ik heb een powermatic 80 uurwerk in m’n Hamilton Pilot Auto, en oei oei wat een mooi uurwerkje: Loopt strak, goede actie aan de kroon, aanraken is lopen en de power reserve is echt erg, erg overtuigend.

Met 39mm breedte en 10mm dikte eigenlijk een prachtig dress horloge. Enige minpunt is toch echt de 30m WR rating.

Voor 50 Euro meer heb je de Hamilton H32515535 Jazzmaster Viewmatic op Amazon.de. Dat ding is ook van een guilloche voorzien, 40mm bij 11mm, dus iets forser, maar wel met 50m WR, wat op mij toch robuuster overkomt. Kun je je handen nog eens wassen.

3 likes

Hier zijn foto’s van mijn horloge. Vond hem toen mooi en heb er veel plezier aan gehad. Dus desondanks al die ophef ja…

2 likes

Is ook echt heel mooi. Wordt nog moeilijk precies.

Bij de Swatchgroup (waar Tissot onderdeel van is) heb je heel veel mooie horloges voor om en nabij de 500eu.
Mido en Hamilton hebben ook mooie horloges in dit prijsgebied. Uurwerken hetzelfde, afwerking ook aardig maar ieder met een iets eigen stijl.
Met een Visodate of Le Locle kan je ook niet fout gaan!

Wat wil je nog meer?
Gespecialiseerde forums zoals dit zijn vaak vrij snobistisch, alles behalve de populairste merken wordt met weinig enthousiasme begroet, maar het enige dat belangrijk is, is of jij er gelukkig mee bent/was.
Tissot Visodate kan ik je aanbevelen, zelf kocht ik de mijne hier:
https://www.anytimewatches.com/nl/tissot-visodate-horloges.html
Le Locle lijkt me ook een prima keuze.
Sterkte meyt je keuze !

2 likes

Prijs kwaliteit lijkt tissot haast onoverwinnelijk als het om een zwitsers uurwerk gaat tenminste. Koop echter wat jij mooi vindt. Maar met een Tissot kan je haast niet verkeerd doen. So go for it!!!

1 like

12 jaar en loopt nog prima, waarschijnlijk zonder enig onderhoud…

dan snap ik niet waarom er “niets dan slechts” over geschreven wordt.

Waarschijnlijk komt dat uit de hoek van de eerder genoemde “snobs die enkel voor de dure bekende merken gaan” …

Succes met je Tissot keuze.

1 like

Ik ben benieuwd of je uiteindelijk voor de Le Locle of de Visodate gaat. Zwart of wit, staal of goud? Houdt ons op de hoogte :grin::+1:.

Romeinse cijfers :sob:
Dan vind ik de visodate echt vele malen mooier.
Maar goed: meningen, meningen meningen, ben benieuwd waar de TS uiteindelijk voor gaat!

Van Tisot vind ik de visodate sowieso het mooiste. Eerlijk gezegd vind ik de jazzmaster van Hamilton ook echt heel erg mooi. Wat zijn daar de ervaringen mee. Is dat ook een goed merk? Ga serieus moeten nadenken, maar is misschien die paar extra euros waard…? Laat maar weten.

Een paar jaren geleden heb ik deze voor mijn zoon gekocht :

Het schijnt nu soms een beetje duurder dan 500€ te kosten, als men een beetje zoekt. :wink:

Hamilton, net als Tissot, is onderdeel van de Swatch groep. Ik heb de indruk, ofschoon er veel overlap is en zowel Hamilton als Tissot de onderkant van Swatch vertegenwoordigen, dat Hamilton net een tikje mooier afgewerkt is en net een paar Euro’s duurder is dan Tissot.

In beide gevallen heb je ETA uurwerkjes, maar Hamilton heeft net wat vaker fatsoenlijke water-resistentie en voor mijn gevoel net wat mooiere ontwerpen dan Tissot. Dat eerste is objectief meetbaar, dat laatste slechts een mening.

Hamilton is een merk waar ik er twee van heb die ik beiden een warm hart toedraag. Het zijn hele fatsoenlijke horloges die je vaak aardig op de kop kunt tikken.

Naast de Jazzmaster hebben ze de iets speelser Broadway Day-Date:

En de ingetogener maar prachtige Intra-Matic:

Ik ben geneigd Hamilton cooler te vinden dan Tissot, maar die Le Locle en Visodate zijn allebei erg tof. Je kunt geen buil vallen, linksom of rechtsom.

2 likes