Titus Genève 18kt Chronograph rosé perfecte staat

Uw bericht is tijdelijk verborgen en wordt zo spoedig mogelijk beoordeeld.

1 like

Ik gok dat we hier te maken hebben met een Titus uit de jaren 40. Voor vintage horloges uit die tijd is dit een bekende. De band lijkt me, gezien de groene uitslag, een verguld exemplaar. Dit soort banden voegt eigenlijk niets toe aan de waarde.

Prijs van het horloge is voor veel mensen slechts de goudwaarde plus misschien een paar tientjes voor het uurwerk. Een liefhebber is bereidt wat meer dan dat te betalen.

Zonder het uurwerk gezien te hebben gok ik dat daar een Landeron 248, 48, 51 of iets dergelijk in zit. Voor die tijd een standaard uurwerk gebruikt door zeel veel merken in die periode.

Zo te zien ziet de kast en achterdeksel zelf er nog best goed uit, wel krassen maar geen grote deuken of beschadigingen. De prijs van €600 lijkt me reëel voor een liefhebber, maar dan moet de diameter zonder kroon wel zo’n 38mm zijn.

4 likes

Nog vergeten te melden, die wijzers zijn gewoon geblauwd, oftewel staal dat is verhit. Dat zie je wel meer. Niet zo speciaal, maar wel mooi om te zien.

3 likes

De diameter is 36mm zonder en 38mm met kroon…

Het is inderdaad zonde om hem als sloop goud weg te doen. 36 mm is wat aan de kleine kant 38 was beter geweest voor de verkoop Bandje, tsja wat zou ik daar van zeggen…
Denk dat er rond de 400 euro aan sloop goud inzit. Denk 450 a 500 euro voor een snelle verkoop en eventueel 550 als er een zeer nette band op wordt gezet.

Dat is wat jammer, 38mm had een betere prijs opgeleverd.

ok. Hartelijk bedankt voor jullie input. Misschien nog een vraagje, wat is het beste platform voor de verkoop van dit horloge? Ik dacht aan catawiki of ebay, maar misschien is er nog wel een andere gespecialiseerde website?

Marktplaats of hier op het forum als je genoeg rechten hebt.
Ebay is ook een optie…

Verder weet ik ook geen goede opties.

Deze flinterdunne chrono kasten zit nog geen 10 gram goud in dus €400 kan je echt vergeten.

3 likes

Klopt als het inderdaad holle lugs zijn heb je een punt, dan blijft er niet veel over. Ben ff uitgegaan van massieve kast maar bij een Titus kan je wel eens gelijk hebben. :wink:

De waarde van een mooie Titus is wel een boel meer dan de smeltwaarde. De smeltwaarde zal ook niet meer dan 300 zijn met de holle kast gok ik