Titus geneve

Hallo,

Ik heb op http://www.sometimeago.com/ een Titus geneve (1950) gezien. Wie kan mij meer vertelen over dit merk. Is het een goede merk. Alle info is welkom.

Groet,

Eddy

Volgens mij is Titus een respectabel merk.

Kijk bijv. eens hier:

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&usau&1050505253

Verder is van belang welk uurwerk erin zit.

Op horlogeforum.nl zijn zeker experts te vinden, die commentaar kunnen geven op het uurwerk.

Tenslotte is natuurlijk de staat van het horloge belangrijk, maar daar ging de vraag niet over.

Hoi Eddy,

ik zag een aantal bezoekers hiervandaan komen, dus ik dacht…ff kijken. Ik vind je vraag wel typisch iets wat je aan mij had kunnen vragen. Al begrijp ik natuurlijk dat je liever een antwoord zou willen van een “onpartijdige”.

Ik zag al een link naar Ranfft voor algemene informatie over het merk. Wat ik hier aan toevoegen kan. Het is geen manufactuur (geen eigen uurwerken). Deze kochten ze in bij de kasten/wijzerplaten etc. die zij zelf ontwierpen. Zo als er zoveel Zwitserse horlogebedrijven bestaan.

Vaak gaat het om ETA calibers, dus in die zin niet echt iets bijzonders. wat ik wel het vermelden waard vindt is de afwerking van de horloges. Vaak staat Titus Geneve nog in het opwindrad, is de kroon gesigneerd en de afwerking van de kast goed. Volgens mij is het niet een horlogemerk dat veel in NL verkocht is…vandaar waarschijnlijk de relatieve onbekendheid.

Enne verder zou ik zeggen. Koop vooral alleen iets dat je heel mooi vindt. Ongeacht het merk.

m.vr.gr.

Kevin

Dit forum / prikbord heeft dus wel degelijk een functie… ;).

Gerwin