Unieke Sinn Fliegerchronograph 103?

L.S.,

Vandaag kreeh ik weer een Manufactum uit Duitsland in de bus. Voor diegenen die Manufactum niet kennen: het is winkelketen waar producten worden verkocht die oude tijden doen herleven, denk aan gereedschappen, kleding, bureauspulletjes, keukengereedschap en wat al niet meer. Veel apparaatjes en appraten zijn door velen al vergeten, maar wanneer je door de catalogus bladert heb je erg veel ‘a-ha’ erlebnissen.

Ik sla dus het blaadje open en zie een Sinn Fliegerchronograph 103 (
http://www.manufactum.de/product/1397124/group/172194/dmc_mb3_search_pi1.pos/1/track_flash/0/Produktdetail.1773.0.html
), met in de beschrijving in een bijzin: ‘die es so nur bei uns gibt’. Ik naar
http://www.sinn.de
om de verschillen te bekijken. Maar ik zie niet direct wat nou het unieke aan de Sinn van Manufactum is. Manufactum heeft een leren bandje, maar verder? Nou volg ik Sinn ook niet zo intensief, maar ongetwijfeld weet één van jullie meer verschillen te noemen.

Gerwin

Uniek lijkt ie me niet. Zie geen verschil

Het is een Sinn 103 st. Voor zover ik weet de goedkoopste / minst dure 103.
De versie van Manufactum heeft een optionele glasbodem.

In mijn (duitse, 2004 ) prijslijst staat de 103 st voor 660 euro. Niet echt duur voor een Sinn met 7750 uurwerk, lijkt me. Een glasbodem kost 95 euro.

Het Horloge Platform Nederland is trouwens de officiele leverancier voor Nederland en geeft perfecte service, van horen zeggen

http://www.horloge.com/

Manufactum zal wel bedoelen dat een “Sinn” niet bij elke juwelier te koop is en dikt dat een beetje aan, net zoals de technische beschrijving