Uurwerk herstellers op het forum?

Hoi allen,

Ik ben zojuist even langs Wesselink & Vreeker (http://www.uurwerkreparatie.nl) geweest om wat meer duidelijkheid te krijgen over de reparatie prijzen.
Dit met in mijn achterhoofd dat er misschien meer forumleden zijn die een goede horlogemaker zoeken.

Ik moet erkenen dat ik ietwat voorbarig ben geweest vwb. het servicen van een automatische chrono, degene die een autochrono bij Richard hebben laten doen (waaronder ik ook) mogen gaan treuren dat Richard het niet meer doet.
Voor zijn prijs is/was het onmogelijk te doen voor een gevestigde horlogemaker. Bij een goede gedegen service beurt is men over het algemeen 5 à 6 uur bezig.

Bij navraag bij andere horlogemakers ben ik tot het besef gekomen dat het eigenlijk alleen maar te doen is bij een hobbyist vwb. de goedkope range chrono automaten.

Wat je je dus moet gaan afvragen bij de aanschaf van een chrono automaat is of het horloge het wel waard is om een bedrag van gemiddeld 245 euro uit te geven.

Aan Henrik de vraag of er misschien een apart deel op het forum kan komen waar men uurwerkherstellers kan beoordelen en misschien een soort prijsvergelijking.
Er is al eens over gesproken volgens mij maar tot op heden nog niets mee gebeurd.

Een kleine indicatie van de richt prijzen (onderhoudsbeurt) bij W & V:

Van dames mechanisch t/m heren mechanisch (chrono) automaat 45,- t.m 245,- euro
Van quartz analoog t/m quartz chrono 42,- t/m 175,- euro
Cilinder horloges v.a. 250,- euro
Rolex automaat 250,- euro
Speciale (extreem dure) merk horloges, alleen middels prijsopgave.

Wil je een prijs weten van een deel reparatie dan kun je me mailen daar ik niet de hele lijst die ik gekregen heb wil neerzetten.
Je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met W & V (zie link)

Ik zelf heb goede ervaringen met dit bedrijf maar die heb ik ook met Richard en met onze (moderator) meester horlogemaker Freddy.

mvg, Frans

ps. Mocht ik dit postje op de verkeerde plek geplaatst hebben dan spijt me dat maar ik zou zo geen andere plek weten.

Volgens mij Frans, wat het ook een keer de bedoeling dat er zoeist zou komen ipv het “korting bij juwelier…” foumgedeelt. Wie helpt zoeken naar die topic?

Zie: http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,138614,138614#msg-138614
Vergeten :+

Alstu: http://www.horlogeforum.nl/list.php?20

Henrik je bent sneller dan Overtoom :smiley: (tenminste vandaag :wink: )
Ik hoop dat het een succes wordt want het wordt al moeilijker voor een liefhebber om een goed vertrouwd adres te vinden voor reparaties/onderhoud.
Tevens zou je op een gegeven moment een prijs/kwaliteit lijstje kunnen krijgen zodat we het programma Radar niet hoeven te schrijven, haha.
Alhoewel, het zou de naams bekendheid van het forum wel vergroten :wink:

mvg, Frans

Henrik Schreef:

Alstu: http://www.horlogeforum.nl/list.php?20