Van der Klaauw Pallas?

Beste horlogeliefhebbers,

Ben nu al enkele weken aan het kijken voor een nieuw horloge, en wil deze keer iets bijzonders aanschaffen. Had hiervoor een prima Tissot, maar wil nu een horloge waarmee ik minimaal de komende 15 jaar met plezier naar blijf kijken.

Recent is mijn oog gevallen op de wat goedkopere modellen van Van der Klaauw. Ik was enkele jaren geleden al erg onder de indruk van onder meer zijn Planetarium 2000 model, en het merk spreekt me dan ook erg aan.

Uiteraard zijn de goedkopere CvdK horloges een ander kaliber, maar het heeft voor mij dezelfde uitstraling. Vooral het Pallas horloge vind ik erg mooi, en overweeg dan ook om deze aan te schaffen.

http://imageshack.us][img]http://img219.imageshack.us/img219/3622/1351744grossnj5.jpg[/img

Maar 3250 is een fors bedrag, en de ik wil dan ook graag weten of dit het volgens jullie waard is. Een mooi ontwerp maar toch met een vrij standaard (?) ETA uurwerk.

Naar welke horloges kan ik nog meer kijken in dezelfde prijsklasse (maar liefst iets minder). Ik geef de voorkeur aan horloges die overkomen als klassiekers, maar mijn smaak is breed. Daar valt VDKlaauw onder, maar bijvoorbeeld ook een Omega Seamaster of IWC.

Alvast dank voor jullie reacties.
ST

Dornbluth 99.0 iets voor je? Zit op 2980 euro. Een 99.1 kost rond de 3500 als ik me niet vergis

Weleens aan een Preisig gedacht
ik heb er nu een sinds twee jaar met Valjoux 7751 bevalt prima
2 banden erbij om te wisselen en naar mijn idee een goede uitstraling maar smaken verschillen
als je googled op preisig uhren kom je wel bij de site terecht
succes bij de beslissing
gr
Henk

Dit horloge heeft inderdaad een 2892-2 ETA automaat met kalendermodule. Het nadeel van dit moduul is dat de datum heel diep in het venster ligt. Zelf zou mij dat storen. Ook een weeknummeraanduiding vind ik zelf niet zoveel toevoegen, alsook een reserve-indicatie op een automaat.

Over smaak valt niet te twisten maar in deze prijsklasse is heel veel moois te krijgen.

ik zou voor dat bedrag een JLC kopen :smiley:

of een portugieser, is ook erg mooi. Maar een CvdK is toch wel bijzonder en zeker geen 13 in een dozijn klok

Van de “low-end” Van der Klaauw’s vind ik de Pallas en de Ariadne in ieder geval wel de mooiste, for what it’s worth. :wink:

Dank voor al jullie reacties.
Ik vind de IWC portugese een prachtig horloge, maar kan je deze voor rond de 3000 euro kopen? Dacht dat dit type een stuk duurder was. En welke JLC vallen in mijn prijsklasse? Andere suggesties zijn ook meer dan welkom.

ST

Tja, wat wil je er wel voor uitgeven? Je kunt de verkoper natuurlijk ook een prijsvoorstel doen, wie weet…? Bv 3000 voor de Pallas.

Voor 3250 zou ik toch een klokje kopen uit de stal van 1 van de meer “gevestigde” labels; bijvoorbeeld IWC, Omega, JLC of Rolex.

Nou weet ik niet of het persé nieuw moet zijn maar als je met dit budget op de gebruikte markt gaat kijken komen er nog veel meer mooie stukken binnen bereik.

Dus ik zou me eerst eens goed inlezen, veel folders opvragen, veel bij juweliers kijken (en desnoods passen) en gewoon zorgen dat je zeker weet dat je voor dat bedrag het beste koopt wat bij jou wensen aansluit. Keuze zat in elk geval!!

Deze link had ik van de week al eens geplaatst in een ander topic maar je zou ook hier eens kunnen kijken, niet echt courante modellen geloof ik, maar om een idee te geven wat er zoal is binnen je budget (rechts allemaal tabjes met prijsklassen):

http://uhrenonlineguide.de/html/

Succes met je zoektocht.

Na flink speuren zijn er voor mij 2 serieuze opties bij gekomen, maar de vraag is alleen wat gaat het me kosten? Weet iemand hoeveel onderstaande horloges boven mijn eigenlijke budget van 3000 euro zitten?

IWC Portuguese chrono

http://imageshack.us][img]http://img186.imageshack.us/img186/2573/3714017loc1.jpg[/img

JLC Master reserve
http://imageshack.us][img]http://img406.imageshack.us/img406/562/1488404wg5.jpg[/img

Ik geloof dat mijn voorkeur met deze drie horloges wel duidelijk is, dus andere suggesties zijn zeker welkom. Zeker als deze twee onbetaalbaar blijken te zijn.
Dank!

Om een idee van de prijzen te krijgen, kijk ik altijd hier: http://www.chrono24.com/en/home/index.htm

Mijn beste,

En deze:
http://www.thewatchquote.com/

Orologio Signaturis Temporis.:wink:

Ik volg zonder meer het advies van Jaap-Wim: goed rondkijken, adviezen vragen, goed inlezen, naar juweliers gaan.
Als je er eenmaal uit bent, heb je die klok snel genoeg aan je pols. Maar maak vooraf de juiste overwegingen!