Vergeelde Swatch

Beste horlogevrienden,

Mijn vrouw toverde een oude Swatch uit een la met het verzoek om het uurwerk in een nieuwe kast in te bouwen. De reden daarvoor is duidelijk, de kast is helemaal vergeeld. Het plastic heeft een of andere chemische reactie ondergaan en is van transparant verkleurd in een vies gelige kleur.

Ik kan natuurlijk proberen een passende (metalen) kast zoeken, maar liever zou ik een nieuwe (althans niet verkleurde) transparante Swatch-kast vinden. Hebben jullie enig idee of deze kasten los te bestellen of ergens te vinden zijn? Natuurlijk heb ik al even (kort) op internet gekeken, maar wellicht heeft een van jullie hier eerder mee te maken gehad.

Dit item kan overigens bijna in het vintageforum. Het automatische uurwerk, de ETA 2840, is vanaf 1991 geproduceerd en is een vereenvoudige versie van de ETA 2824-2. Ik weet niet precies wanneer dit horloge is geproduceerd.

Jullie gedachten worden, zoals altijd, zeer gewaardeerd.

Groet,

Mark

Je zou www.swatchrepair.com kunnen proberen. Volgens eigen zeggen wereldwijd de enige reperatiezaak voor swatch.
Geluk bij een ongeluk, Hans zit gewoon in Nederland :slight_smile:
Volgens mij zou het iets van 60 euro kosten om kast en crystal te vervangen. Als je zelf handig bent, dan kost een losse kast 20 euro. Maar pas wel op, Swatch horloges zijn volgens mij niet gemaakt om geserviced te worden. Ze waren meer gemaakt in de geest van ‘is ie kapot, dan koop je voor dat geld toch een nieuwe?’. En ‘ze zijn zo hip en goedkopp, koop voor elke outfit een Swatch’.
Maar ja, wat sentimentele gevoelens niet met een mens doet :wink:

Squiggly is een specialist in Swatch en heeft soms zelfs ouwe modellen nog. Toevallig ook die van je vrouw. En dat voor 54,62. Gegarandeerd NOS.
http://www.squiggly.com/us/en/swatch/francois-1er-sak100.htm

Heel veel suc6 met het blij maken van je vrouw.

Beste Marnix,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Het moet wel lukken zo!!(tu)

Groet,

Mark

Dat is waardevolle informatie. Ik heb een Swatch Autoquarz met hetzelfde probleem. Na +/- 10 jaar regelmatig dragen is de doorzichtige kast geel en bros geworden waardoor de pootjes waar de band aan moet zitten gedeeltelijk zijn afgebroken. Ik denk dat ik deze meneer eens een mailtje ga schrijven, want het is (was) een mooi horloge.
Arjen

Dat is dan een kort threadje geworden :wink:

Graag gedaan mannen. Enneh, Mark, ik weet niet hoe misses er tegenaan kijkt, maar ik heb vaak sentimentele gevoelens bij een klokje (avonturen, reizen, relatiess, etc.) dat ik persoonlijk het klokje zou herstellen ipv een nieuwe te halen. Gezien de relatief lage prijs zou ik hier misschienwel die nieuwe nemen, om het nieuwe uurwerk voor reserve onderdelen te houden.

Ik kom toevallig net deze
http://cgi.ebay.de/Alte-Swatch-Automatic-Uhr-1991-Francois-/260712988879?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item3cb3b480cf
tegen op ebay. Wellicht interessant?

Mijn Swatch is inmiddels onderweg naar Hans van Swatch Repair. Hij gaat proberen of het uurwerk in een stalen kast van een Irony Automatic past. Daar heb ik om gevraagd omdat me dat een duurzamere oplossing lijkt dan een nieuwe kunststof kast. Als het niet gaat dan komt ie weer in een nieuwe transparante kast. Als het werk klaar is zal ik het horloge laten zien.

10 euro verzendkosten is wel heftig, bovendien is niet duidelijk of dit een recente foto is en of dit horloge niet ook is vergeeld.
Maar de prijs is tot nu toe nog lekker laag.