Verkopen IWC MARK XV

Hallo,

Een jaar terug heb ik een IWC mark XV gekocht.

http://img54.imageshack.us/my.php?image=naamloosnd5.png][img]http://img54.imageshack.us/img54/1522/naamloosnd5.th.png[/img

Ondanks dat het een prachtig horloge is met een mooi uurwerkje, ben ik er totaal op uitgekeken.
Vandaag ben ik langs de juwelier gweest waar ik hem gekocht heb om eens te kijken wat ik er bij inruil voor terug kan krijgen.

Voor de iwc heb ik destijds €2850,- betaalt met extra garantie tot 5 jaar en een kroko bandje en verkeert in zeer goede staat. Uiteraard met alle papieren, garantie bewijs en box.

Het horloge welke ik wil hebben is de Omega GMT:

http://img161.imageshack.us/my.php?image=naamlooslf0.png][img]http://img161.imageshack.us/img161/4941/naamlooslf0.th.png[/img

Deze ligt in de etalage voor €2820,-

Als ik dit wil mag ik er €1400 bijbetalen dat wil dus zeggen dat mijn IWX binnen een jaar nog maar de helft waard is?

Is dit terecht inruilwaarde?

Voor welke prijs zou ik hem op bv Ebay of marktplaats aan kunnen bieden?

Kan iemand mij helpen aan een indicatie van de verkoopprijs van mijn IWC?

Met vriendelijke groet,
Ruud

Hallo Ruud,

inderdaad een grote tegenvaller,… heb eens even gekeken.
Op Marktplaats staan er ook een paar te koop. Met stalen band vraagprijs ca. 1750 euro… zal dan wel rond de 1500 euro max. worden. Let wel, met stalen band. Ook heb ik hem al eens voor 1350 weg zien gaan.
Als ik het zo zie is de prijs niet zo laag… gezien wat je er anders voor kunt krijgen.
Zelf verkopen en korting bij juwelier bedingen is natuurlijk altijd voordeliger.

Ik ben zelf op dit moment op zoek naar een Mark XI. Als je daar nog iemand weet/
Groeten en succes. Bernhard

Is natuurlijk niet zo vreemd, je hebt natuurlijk ook niet de volle mep betaald voor je IWC, stel dat je 20% korting hebt gekregen, is je waardeverlies ook al ietsjes anders. Tel daarbij dat een willekeurige juwelier echt niet staat te springen om iets in te ruilen, voor een gebruikte moet je maar net iemand vinden, dus ook voor de doorverkoop zal hij de prijs laag moeten houden om er snel vanaf te zijn.
Reken voor jezelf eens uit wat je voor de Omega zou betalen zonder inruil (20% of meer moet kunnen verwacht ik), wellicht is dat een argument om je IWC helemaal niet in te ruilen en gewoon te bewaren. Wie weet heb je er over een tijdje wel weer behoefte aan om te wisselen van horloge. Kwijt = kwijt…

Jaap

Ik zou in dit geval voor een oude Seamaster Bond gaan en die IWC gewoon bewaren, dan ben je net zoveel geld kwijt maar heb je wel twee horloge’s :smiley:

Ruud

Op deze basis zou ik nooit instappen.

Als je gaat shoppen krijg je op de Omega probleemloos 20% korting. Je aankoopprijs is dan 2800 minus 20% is circa 2250. Als je circa 1400 bij moet betalen krijg je feitelijk maar 850 voor de IWC hetgeen een hondefooi is. Klokje is immers duidelijk meer waard en m.i. partikulier heel goed verkoopbaar.

Duidelijk een andere benadering dan de juwelier maar hij zit aan de verkoopkant (duur verkopen en voordelig inkopen) en jij aan de inkoopkant (voordelig inkopen en tegen redelijke prijs verkopen).

Mijn advies:
Verkoop de IWC partikulier en pak de korting of nog beter hou de IWC aan. Is immers een superhorloge dat zijn geld altijd opbrengt.

oja, andere juwelier zoeken. Deze zet je af.

quote; ‘dat zijn geld altijd opbrengt’ (!)
dat zie je nu wel weer…
groet, frank.

De goedkoopste Mark XV doet op www.chrono24.com € 1800.

Inruilen voor een goede prijs EN korting krijgen gaat niet samen, althans niet in mijn branche. Het is OF korting of wanneer er ingeruild moet worden uitgaan van de normale brutoprijs en ja, ook een juwelier wil en moet geld verdienen.

De IWC moet je gewoon houden, vroeg of laat krijg je spijt van je verkoop. Weet je het echt zeker dan moet je de IWC particulier verkopen.

De Omega moet met nog iets meer als 20% korting te krijgen zijn. Vermoed dat ie ongeveer voor 2100-2150 Euro te krijgen moet zijn, dus in mijn berekening zou je dan ong. 750 euro voor je IWC terugkrijgen. Van mij krijg je nog iets meer…:D:D

Bedankt voor de reacties!!

Ik ga de Omega toch maar zonder inruil kopen en de IWC nog even aanhouden en later beslissen of ik hem wil houden of ga verkopen.

Geven bekende/goede juweliers ook de genoemde kortingen van 20% of moet ik daarvoor op internet een deal maken?

Weet iemand misschien nog een adres in de buurt van Arnhem?

Vriendelijke groet,
RuudB