Verschil submariner-seadweller-GMT II

Geachte forumleden,

Ik ben vrij nieuw hier, en ben voornemens om middels spaarloon en wat spaargeld binnenkort een 2e hands rolex aan te schaffen via de bekende kanalen, omdat ik een nieuwe toch wel erg prijzig vindt. Bij rolex gaat mijn hart toch wat harder kloppen dan een Breitling, Panerai, Omega etc.
Nu is mijn oog gevallen op een van de bovengenoemde modellen, maar kan iemand mij uitleggen wat het wezenlijke verschil is hiertussen? Ik zie zelf wel wat kleine verschillen in datumaanduiding, ring en maximale diepte, maar deze zijn in mijn ogen maar minimaal… Heeft iemand hier een duidelijk verhaal bij? Ik hoor graag van jullie!

submarine met datum of zonder
seadweller met datum zonder vergrootglasje , deze heeft ook een helium klepje
gmt 2 , is een submarine met datum en een tweede tijdzone

ik ben een liefhebber en geen specialist ( ik kan me zelf maar beter even indekken)

De basisvorm van de wijzerplaat is bij de sub, seadweller en GMT bijna gelijk. De sub is een duikhorloge, de moderne subs kunnen tot 300 meter onder water. De Seadweller is ook een duikhorloge, maar kan nog meer druk aan, tot wel 1200 meter (heeft zelfs een helium-ventiel, hebben alleen professionele duikers nodig). de Seadweller is ook iets dikker dan de sub en heeft wel een datum-aanduiding maar zonder vergrootglaasje. De sub heeft twee smaken, een zonder datum (en zonder COSC-certificering), en een met datum.
De GMT is een “vliegeniers”-horloge, waarmee het mogelijk is een tweede tijdzone af te lezen. Het horloge is “slechts” tot 200 meter waterdicht, maar kent qua lunette drie kleur-varianten: helemaal zwart, rood/zwart en rood/blauw.

De GMT is toch tot 100 meter waterdicht?

Of vergis ik me nou?

Groet Peter

yep,dat klopt.

Foutje, 100m inderdaad :slight_smile:

Bovendien zijn de sub met datum en de GMT er ook in staal/goud en volledig goud en tevens met diamanten en robijnen op de plaat. De seadweller is alleen in staal. Van de sub is ook een groene leverbaar met grotere indexen ( 50 years submariner) .

En ook bruin ( in combinatie met gouden band)

Och, er zullen weinig piloten zijn die lager vliegen dan dat :wink:

Ik zou ook niet liever willen dan een Rolex Sub maar die prijs he.
Ik zou geen nepper kopen maar er zijn wel een paar goede alternatieven die je een "hommage"
kunt noemen en 30x goedkoper zijn.

B.v. de Invicta 9937 met ETA 2824 uurwerk, of zijn kleinere broer de 8926 met Miyota uurwerk.
Ook de Sandoz Sub is een goed alternatief.
Ook de Marcello C is een goede keus.
Kijk maar es op E-bay voor die merken, dan kun je een indruk krijgen.

Ik krijg morgen mijn Invicta speedway binnen, vind dit een leuk alternatief voor de Daytona, die ik nooit kan betalen! Besteld uit Amerika, kost me in totaal, met douane erbij, € 115,00. Echt weinig geld, voor een leuk horloge! En het stilt mijn honger weer even naar een ‘echte’ Rolex. Post van de week wat foto’s. Gr., Mark