Vervolg bezel seiko duikhorloge

Heren

ik heb inmidels mijn duihorloge ontvangen
Het is caliber 7S26-0050

de bezel ging er inderdaad met een mesje makkelijk af en ik heb inmiddels mijn straat opgehoogd van het zand wat er onder zat.
Alleen het in elkaar zetten levert problemen op de rubber ring is blijkbaar iets gekrompen waardoor deze naar boven gaat bij het in elkaar drukken.
Ik hoop dat dt seiko deskundig mij kan vertellen hoe ik dit kan oplossen.
Moet ik gewoon een nieuwe ring kopen of deze vastplakken ergens mee.

Daarnaast nog een vraag Het horloge loopt goed maar ik kan hem niet opwinden.
Als ik hem oppak en even schud gaat hij al lopen en kan ik hem gewoon omdoen.
zit er nu een opwindtfunctie op of niet.
zo niet dan zal ik hem uit elkaar moeten halen en kijken of er een tandwiel mist.

Ik hoop dat de seiko specialisten mij kunnnen helpen met goede raad.

Groet
Arie

Als het gaat lopen wanneer je er mee schud acht ik de kans groot dat het hier een automaat betreft. In dat geval kun je het horloge niet opwinden middels de kroon.

Erik

Ja het is een automaat
Maar normaal kan je die toch ook opwinden?
Of is dit van Seiko een uitzondering op de regel.

Groet
Arie

Automaten worden opgewonden door het dragen. De rotor draait door de bewegingen aan je pols en wind daarmee een veer op.

Er zijn uurwerken die zowel opgewonden als automatisch werken. Dit uurwerk van Seiko is uitsluitend automatisch. Weet ik ook pas een maand. :wink:

http://www.monsterwatches.nl/Achtergrondinfo.html

Een stuk over een zwart monster, maar ook het 7s26 uurwerk wordt er uitvoerig in behandeld.

Over de rubber ring uit de bezel: misschien kun je de rand waar je hem in moet drukken schoonmaken met een tandenborstel o.i.d. en hem er dan in drukken. Met een beetje zuurvrije vaseline erop blijft ie misschien wel zitten.
Anders gewoon een verse rubber ring halen.

eric128 Schreef:

Automaten worden opgewonden door het dragen. De
rotor draait door de bewegingen aan je pols en
wind daarmee een veer op.

Veel automaten kan je ook handmatig opwinden!!! Sommige uurwerken niet, zoals een 7S26 van Seiko, een Eta 2824-2 automatisch uurwerk bijvoorbeeld is weer wel handmatig op te winden.

Yep, als je een Seiko in huis haalt met een 7S26-uurwerk, is het inderdaad handig om te weten dat je die gewoonweg niet handmatig kunt opwinden. :slight_smile:

Idem:
7s36
7s25
7s35

Momenteel draag ik mijn Sumo, met een 6R15 uurwerk. Kun je wel opwinden, loopt zeer zuiver.

Heren

Robbie heeft de hoofdprijs hoor hij kwam met een site waar op inderdaad te lezen is dat dit uurwerk geen opwindmogelijkheid kent.

Natuurlijk alle anderen ook bedankt voor het meeleven met mijn probleem.

Ik ben inmiddels bij een fourniturenwinkel geweest en voor net een tientje krijg ik een volledig nieuwe bezel en een nieuw glas, dan is het horloge weer als nieuw en kan ik ook eens onder water zien hoe laat het is.

Ondanks dat ik geen echte seiko leifhebber ben is he wel frappant dat je zelfs voor oudere uurwerken( ik heb wel eens eerder een nieuwe balans besteld voor een oude seiko) makkelijk en tegen een niet te duur bedrag nog onderdelen kan bestellen.

Daar kunnen de zwitsers nog wat van leren.

Fijne pasen toegewenst.

Groet
Arie

Het fenomeen opwindbare automaat was mij onbekend tot nu. Wat is precies het voordeel van deze (in mijn mening) dubbele functie?
Of wat is uberhaupt het idee erachter?

Voor zover ik het begrijp is de plaats van het tandwiel van het opwindtmeganisme gebruikt voor de tandwielen voor verzetting van de dag en datum.

wellicht is het dus kostenbesparing. normaal moet een automaat ook gaan lopen als je hem even heen en weer schud dus feitelijk is het ook niet nodig om dit extra er op te zetten. Maar zelf ben ik wel voorstander van een horloge wat je nog even kan opwinden.
Vooral in een zittend beroep en horloge afdoen in de avond heb je kans dat je deze elke dag toch gelijk moet zetten. dan geef ik hem elke avond een paar extra slagen.

Groet
Arie

Voor dat geld wil ik ook wel een paar bezels kopen. Adres?

Ik kom altijd bij den Hoed aan de alkmaardermeer te Rotterdam (zevenkamp) het is een fourniturenhandel voor horloge en klokonderdelen.
Ik rij er zo naar toe maar weet niet zijn huisnr. dit zal je wel in de telefoongids kunnen vinden.

Hij belde vanochtend volgens mij met met de seiko in schiedam en vertelde dat de bezel 6.60 kostte.
het zal wel zonder BTW zijn maar ik vond het niet duur en heb gevraagd deze voor mij te bestellen.

Groet
Arie

Ik vrees dat het een bezel-insert is.

Een bezel is al snel meer dan 40 us$ op internet.
http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=143

Als je ze echt voor 6,50 kunt krijgen, kun je er dan meteen 10 voor me bestellen?

Als je meerdere horloges per dag draagt (niet echt ongebruikelijk bij horlogeliefhebbers:)), kan het gebeuren dat de gangreserve niet meer genoeg is om de volgende draagpreiode te halen. Als je dan geen (meestal dure) watchwinder hebt, is het handig dat je de automaat ook met de hand kan opwinden. Vooral bij complicaties als maan-aanduiding is het dan plezierig dat je die niet weer opnieuw moet instellen.

Groeten, Tom Vreeken.

Dan beweeg je toch wel heel weinig hoor, ongezond. Je moet af en toe toch ook koffie halen :slight_smile:

Het is bij mijn Monster en SKX011 geen enkel probleem om hem savond’s weg te leggen. En als ik wissel van horloge lopen ze bijna 48 uur door. Beetje afhankelijk van wanneer ik hem weg leg, in de regel stoppen ze namelijk als het datum mechanisme in werking komt. Dat is vaak tussen 22:00 en 24:00.