Visje uitgooien

L.S.,

Ik probeer mij als newbie een beetje aan te passen aan het gebruik een onderwerp zo vaag mogelijk op te geven. :wink:

Ik heb een Avia Cadet, 17 jewels op de kop getikt op een rommelmarkt (voor een weggeefprijs natuurlijk). Hij is inmiddels in het “sanatorium” geweest, en nu looptie “spot on time”. Het kaliber: ST (=FHF) 96.

Hebben jullie kanttekeningen. Is dit een “rubbish” horloge?

Uurwerk ziet er prima uit :

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&uswk&FHF_96

Maar nu nog graag een plaatje van het horloge zelf.

En wat mij betreft is een rubbish horloge alleen iets in de 1-10 euro nieuw categorie… Oud is prachtig. Zelfs oud lcd bijvoorbeeld.

Yaffle

oud is prachtig ? Is ie al gearriveerd ? Zou er toch al moeten zijn, of zouden ze het te druk hebben met de vakantiegroeten ?

Helaas kan ik nog geen plaatjes maken, omdat ik de apparatuur daarvoor nog niet heb (ben aan het sparen voor een microscoop, die ik via USB kan aansluiten op mijn PC).

Het is een 11,5’’’ uurwerk inderdaad (ik ken de Ranft site), met centraalseconde. Chromen kast, dus redelijk goed op te werken (met chroompasta). Zilveren wijzerplaat met chroomkleurige markers en cijfers op de 12, 3, 6 en 9, geschroefde RVS bodem. Swiss made en tamelijk zeldzaam vlgs. mij, geen Rolex, Breitling, Seiko, Omega.

Lunesa.

Ik kwam zojuist deze link tegen: http://ninanet.net/watches/Scalar/Scalar.html. Hier staat van een type microscoop wat tekst en uitleg plus wat voorbeeldplaatjes.

Deze is ook wel aardig: http://ninanet.net/watches/Scalar/Sgseikomove.avi. Een vergroting van een deel van de wijzerplaat; schiet er opeens een secondewijzer voorbij!

Voor hetzelfde geld ken je deze plaatjes al, maar ik wou het je niet onthouden.

Gerwin

Gershwin,

Bedankt voor deze tip!

Tot nu toe zat ik te modderen met de webcam van mijn zoon. Levert lousy plaatjes op; durf ik jullie niet voor te schotelen.

Ik had zelf mijn zinnen gezet op:

http://www.comcol.nl/detail/54357.htm

Maar het instrument dat Gershwin vond is wel heel cool! Wat een plaatjes.

Wat zou zo’n ding kosten? Ik ga morgen naar de Rikketik-beurs, zouden ze deze (USB) microscoop daar aanbieden?