Voor erbij. Een Lip?

Hallo iedereen.

Net terug van een lang weekend Lille. Ik zag daar t merk Lip liggen en kan me herinneren dat dit zo nu en dan weleens voorbij kwam hier en inderdaad in t verleden is er wel iets te koop gezet. En dan voornamelijk de nautic ski wat hun meest bekende model schijnt te zijn.

Nu heb ik even een paar vragen

  1. Go new

https://www.lip.fr/en/19-nautic-ski en dan spreken me met name de zwarte en de blauwe me aan.

Of go vintage?

  1. Hoe betrouwbaar is het Miyota uurwerk in de nieuwe versie? 821A. Ken Miyota niet zo goed, vergelijkbaar met Seiko 6r?

  2. Is vooral voor de vintage modellen. Is er een reden waarom een goed exemplaar al snel in de pricerange van pakweg €800 zit? Zijn ze schaars?

  3. Klopt het dat LIP vroeger een manufacture was? En wat moet ik me voorstellen van dat elektro uurwerk in de vintage modellen? Tikt dat als een quarts of loopt dat vloeiend zoals bijv een accutron? Is dat een beetje te servicen of is dat specialistisch en prijzig?

  4. Zijn er mensen op t forum die er momenteel een hebben, new or vintage en willen die er iets over vertellen?

Een 821a is volgens mij eerder vergelijkbaar met een seiko 4r35/nh35

Ja, vintage is cool! :sunglasses::sunglasses:

LIP is een prima merk met hele mooie horloges en ook samenwerkingen met andere vooraanstaande merken zoals bv. Breitling.

Heb een oud afgeragd exemplaar, omdat ik hem gewoon mooi vind.

Verder zoek ik not een keer een mooie R25.

2 likes

Dit is een hele mooie!

Ik heb deze: https://www.lip.fr/en/190-t18.html

Gekregen van de vriendin en zeer tevreden over. Draag hem niet zo vaak, maar is een mooie dresser. Ik vond vooral het verhaal achter het horloge en de link met Winston Churchill leuk. Zit een Ronda Quartz in en doet gewoon zijn werk.

In jouw geval zou ik ook eerder opteren voor vintage :slight_smile: