Voor welke NA te gaan?

Met een nieuwe horlogedoos nog half leeg, kriebelde het al snel om daar verandering in te brengen. Een wat minder ‘dressy’ horloge die afwijkt van wat ik al heb lijkt me een mooie toevoeging. Al kijkend op fora en Chrono24 kwam ik uit op:

  • Nomos Tangente Neomatic 41 Update
  • Tudor North Flag
  • Omage Seamaster 300m
  • Tudor Black Bay 58 (of 41mm versie) in zwart

Nu neig ik wat naar de Tudor Black Bay. En toen kwam de aanbieding van een droomhorloge van mij, de Grand Seiko Snowflake (SBGA211). En nu twijfel ik dus. Vasthouden aan het oorspronkelijke plan of toch voor de snowflake gaan?

Ik heb wat kandidaten onlangs gepast, zal er morgen wat wristshots bij doen.

Tips?

2 likes

De North Flag zou ik wel eerst even passen, mocht je daarvoor kiezen. Die vind ik best gaaf, maar die stond bij mij voor geen meter.

Verder zou ik lekker doorsparen voor de Snowflake, als dat je ultieme doel is. Zoveel verder sparen is dat nou ook weer niet.

4 likes

Persoonlijk erg fan van de Omega & Tudor. Mijn keuze zou daar dus naar gaan.

Seamaster!

Goddamn right. Meer GS op het forum :beers:

2 likes

Altijd weer die persoonlijke vragen; erg verschillende horloges en dan weer míjn smaak… Pak dan als tegenhanger van die dressy voorraad van je de… North Flag!!!

Eigenlijk onmogelijk goed raad te geven!!

1 like

Seamaster of bb58 (afhankelijk van je pols maat) tangente is toch wel dressier, north flag een beetje minder leuk dan de bb

Bb58 of :snowflake:

Hoe groot is je polsomtrek? De mijne is 17,5mm en ik heb een 36mm AHOI die prima van maat is. Zelfs m’n neef met z’n boomstammen van 21cm doet het goed met die maat. Een 41mm is wellicht overkill, ik raad je echt aan om eerst te gaan passen.

De reden dat ik liever een AHOI dan een Tangente heb? 200m WR baby! Een zelfde vormtaal als de Tangente, maar superieure specs:

Would not touch this one with a ten foot pole. Echt. Zo niet mijn ding. Bleh. Sorry.

Als je daarmee de 234.10.39.20.01.001 bedoelde, jazeker wel! 39mm met skinny bezel en vintage vibe? I approve.

De Bond seamasters? Nein danke.

Da’s wellicht de tofste en meest onderscheidende die er bij zit. Al zou ik geneigd zijn om een Citizen Chronomaster met Washi paper dial te overwegen. Da’s minder geld, weliswaar geen Spring Drive, maar wel een ontwerp wat mij net dat tikje meer past om de pols dan de 62GS kast van de Snowflake. Grappig. Da’s de tweede keer dat ik deze discussie heb vandaag.

Maar toch. Prachtig, de Snowflake. Als die om de pols past hebben we een winnaar. :point_down:

En als je nou denkt “waarom noemt ie de BB58 niet?”… het blijft Tudor. Slab sided klompjes met een snowflake wijzer. Zo jammer.

2 likes

Ik vermoed ook een verschil in afwerking…?

De Chronomasters steken de GS naar de kroon. @Bidle kan daar meer over zeggen.

1 like

Het is een hele gave re-issue, goed draagbaar en helemaal hip modern vintage. Maar hij is maar zozo. Beetje mwah. Hij verrast maar even. Veel ex BB58 eigenaren kunnen dat beamen.

Een GS daarentegen blijft je verrassen. Ik kan dat niet uitleggen. Dat is de magie van GS.

2 likes

Nog n alternatief voor de 41mm black bay

2 likes

Heb zelf deze gepast vorige maand in 41 mm
Ook erg mooi.

5 likes

Als de gs je droomhorloge is. Zou ik hem zeker snowflaken :slight_smile: alhoewel Omega ook leuk is :wink: aqua terra ofzo

1 like

Bedankt voor de leuke commentaren. Het mag dan een persoonlijke keuze zijn, het helpt wel de gedachten op een rijtje te zetten. En weer wat leuke ideeen erbij.

Ik heb in de vakantie de familie op sleeptouw genomen naar een Tudor DA in Osnabruck (dichste bij voor mij) en daar het nodige gepast:

Ze hadden helaas de North Flag niet, maar wel wat andere Tudors. Allereerst de Pelagos in blauw.

Of de LHD versie in zwart:

Dat beviel toch niet zo. Dan was dit toch beter:

Howel ik de wijzers wat grof vindt, trekt de zwart-goud-rood combi me wel. Ook het nieuwe in-house uurwerk ipv de zoveelste ETA28xx versie bevalt me wel.

Een andere die op het lijstje stond was de Nomos Tangente 41 Update:

Helaas met een donkere wijzerplaat, de witte modellen vindt ik wat mooier. De datum op dit horloge is wel erg mooi, net als de glazen achterkant.

De juwelier kwam nog met deze Club Sport 42, ook een erg mooi horloge. De stalen banden moet ik even aan wennen, ik weet nog niet of ik dat mooi vindt.

En als Rolex DA kon het niet uitblijven:

En deze DJ:

Gemeen was dat de band van de DJ bijna perfect was afgesteld voor mijn pols, en ik ben bang dat er wel een Rolex vonkje is overgesprongen. Hmmmm.

Alle opties op een rijtje met mijn Maurice Lecroix erbij:

Het was een hele leuke ervaring en zeer goed geholpen daar. Ondanks dat mijn 4 en 11 jarige dochters het na een dik half uur wel welletjes vonden :slight_smile:

1 like

Inmiddels kwam ik op dit forum (waarvoor dank!) aan de tip dat bij Van Willigen de GS-en met 20% korting werden aangeboden. Na lang wikken en wegen (want ik wilde eigenlijk eens iets in de richting van een Seamaster of Tudor BB kopen) toch een resevering gemaakt voor een GS Snowflake. Na een bevestiging gekregen te hebben was hij toch al verkocht, maar zoals in dat topic al gemeld, kan ik hem toch voor de kortingsprijs krijgen wanneer hij eind februari of begin maart binnenkomt. Even wachten dus.

Dat was ook de bedoeling bij de dichtsbijzijnde DA (zie onder). Is helaas niet gelukt. Maar deze staat nu op een wat lager pitje.

Dat is ook een mooie, GMT is een handige toevoeging. Opties, opties. Hoe draagt hij?

Dat is grappig. Die staat ook op mijn lijst. Prachtig ontwerp een van de nauwkeurigste horloges ter wereld, gaaf!