Vouwsluiting/ vouwgesp

Zijn deze ook los te koop? De vouwsluitingen /gespen voor lederen banden. Het lijken me fijnen dingen. Volgens mijn verslijt het bandje daardoor minder snel.

Ja, zoek maar op ebay of bij een banden internet winkel. Bij een juwelier moet het ook wel mogelijk zijn om te bestellen.

Freakazooi, je hebt een privébericht.

Ik heb bij urhenbandversand.de mooie gezien…en met dat gereedschap wat ze hebben. thnx

heb ik nog een vraagje…de maat. als de inzetmaat 18. Is dat dan ook de maat van de vouwsluiting? of is dat het einde van de band, die dan bijvoorbeeld 16 is.

Als de band over de hele lengte recht is, is de breedte van de vouwsluiting gelijk aan de aanzetbreedte. Sommige banden lopen smaller toe. In dat geval is het verschil vaak 2 mm, dus een band met een aanzetbreedte van bijvoorbeeld 18 mm krijgt dan een vouwsluiting van 16 mm. Voor de zekerheid zou ik het even opmeten.

Succes,
Adriaan

Kijk eens op 15.2. het bericht van Rene Hageman. Daar heb ik mijn ervaring gegeven van horloges met vouwsluiting

heb dus 3 kroko gekocht. Via Thailand. voor € 50- inclusief verzendkosten. 3 stuks he!! ben benieuwd naar de kwaliteit. maar ik zal, als ik ze gemonteerd heb op het forum zetten. Heb bij urenbandversand.de de vouwsluiting gekocht. nu even pielen of het mooi voorelkaar komt…(eerst moeten alle goederen nog binnen komen)

Vouwsluitingen kan je bijna overal wel kopen. Bijvoorbeeld bij: http://www.uhrencenter24.de/shop.php [im] http://www.uhrenwerkzeug.com/bilder_gr/0820b_gr.jpg[/im]

Het is echter niet zo dat de bandjes minder snel verslijten!!!

Freakazooi…kijk eens even naar je Prive berichten…

hier staat hoe dat moet:

http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,43982,43982#msg-43982

Ik ben van plan om voor mijn MS ook een vouwsluiting te kopen, maar eerlijk gezegd vind ik 80 à 90 EUR (origineel) nogal aan de prijs als ik dat vergelijk met bv. http://www.gnomonwatches.com/Accessories.htm (met en zonder drukknop).

Op de eerder genoemde sites kan ik geen losse sluitingen vinden. Heeft iemand ervaring met “gnomonwatches” of een suggestie?