Vraag over vouwsluiting

ik heb begrepen dat een vouwsluiting 2 mm smaller moet zijn dan de horlogeband. Mijn vraag is waar gemeten? aan de aanzet bij de kast of aan het einde bij de gesp?

lijkt mij het einde want daar moet hij aan vast maar ik heb er nog nooit van gehoord dat hij twee mm smaller moet zijn. Wie weet meer??

Heb even gechecked bij mijn vouwsluiting. Is inderdaad 2 mm smaller dan de band (aan uiteinde). De knoppen aan weerszijde steken onder de band uit, om m los te kunnen maken. Als de vouwsluiting even breed of breder is dan de band lijkt me het geheel wat ver uitsteken. Het kan technisch wel, maar het zal niet mooi uitzien als behalve de release-knoppen er nog meer uitsteekt.

met vrgr. Twan

Het ligt eraan of het horlogebandje smaller toeloopt aan het einde (tapering), dat zie je bijvoorbeeld als je op de site van de Horlogebanden specialist kijkt. Echter niet ieder bandje loopt smaller toe; mijn Hirsch croco-print doet dat bij voorbeeld niet; aan de lugs 22 mm en op hoogte van de vouwsluiting ook :#.
Kijk dus altijd naar de beschrijving van het bandje. Let ook op of het bandje gepolsterd is (gevuld) en daarom te dik kan zijn voor de vouwsluiting:o.

Hij hoeft niet twee mm smaller te zijn, maar moet gewoon overeen komen met de breedte van de band aan de zijde van de sluiting. Vaak is die idd twee mm smaller, bv 20mm bij de kast en 18mm bij de sluiting, maar er zijn er ook met bv 20mm bij de kast en 16mm bij de sluiting.