Waarde van Lip 39.3 en Junghans 47b/1 zakhorloge

Hallo,
Zoals ik het al heb gezegd ben ik geen verkoper specialist. Maar ik heb deze twee anker horloge gekregen om die te verkopen. Dus onderzoek ik een beetje de markt om te weten wat ze hier voor waarde hebben.


De eerste is een zakhorloge Junghans, witte beweging 47b/1, dus jaren na 1939. 15 steen, loopt perfekt (1 min afwijking per dag als die vlak ligt), alle technische inlichtingen hier : http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Junghans_J47b_1



Nadeel : een wiel van de veerton heeft 5 tanden verloren, (zonder dat het probleem oorzaakt om te opwinden, de tanden waren niet naast elkaar); de dial heeft kraak aan 5 uur met witte pasta om te vullen, een wijzer is wit in plaats van goudkleurig zoals de twee anderen. Een schroef om de beweging in de kast te houden mist (maar die is niet in de horloge ! Ik heb zelf tot in de veerton gekeken :stuck_out_tongue: ).

De tweede is een zakhorloge Lip 39.3, geel goud kleurig kast en beweging, Breguet spiral, verder technische inlichtingen hier :
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Lip_39_3
loopt perfekt (1 min afwijking per dag als die vlak ligt).


Er is op de tweede deksel geschreven RĂ©gie des Mines de la Sarre 1949.
Nadeel : De dial heeft een paar vlekjes, maar niets te erg; de glas (plexi) heeft een kraak tussen de 9 en de 10 cijfers.

Beide bewegingen zijn schoon en mooie. Alles loopt perfect.
Ik zou liefst een advertentie plaatsen, maar daarvoor moet ik een prijs beslissen… daarom heb ik jullie hulp nodig.
Hartelijk bedankt voor U mening.
BD

2 likes

2x EUR 25

2 likes

Ik was pas geleden bij een goudopkoper. Die had een hele bak uurwerkjes uit zakhorloges liggen die over waren, nadat de kasten waren verwijderd. Mocht er gratis zo veel als ik wilde meenemen. Dat heb ik uiteraard gedaan :wink: IMHO kwaliteit uurwerken, die gewoon als schroot worden beschouwd. Daar zou je de conclusie kunnen trekken dat de waarde nihil is. Of is dit te kort door de bocht?

3 likes

Hij staat ook de Ebay (die Lip)

En hier de geschiedenis…wel boeiend!!!
http://www.uhrenpaul.eu/Uhrenseite/eig_Taschenuhren_Bilder/dritte_Seite_History18.php

1 like

Tja. Ik had eerst 2x EUR 5 getypt. 90% van de zakhorloges is weinig waard en van die overige 10% is 1% veel waard.

Het zijn beide zakhorloges van gerespecteerde merken met een net gesteend ankergang uurwerk. Waarde als er niks aan mankeert denk ik zo rond de 40-50 Euro. Aan beide mankeert wel wat dus ik denk ook dat 25 Euro per stuk een aardige schatting is.

1 like

Iedereen bedankt voor de reacties. En een :+1: @Jaroen voor de duitse link.
:slight_smile:
BD

1 like

Doet me een beetje denken aan de postzegelhandel. Daar is ook niet veel van over.:slight_smile:

1 like

Taxatie EUR 100k en dan 15k opbrengst op de veiling. Tenminste zulk soort verhalen doen de ronde

1 like

Ik heb het een jaar of 8 geleden mee gemaakt met een verzameling die volgens de catalogi best wel wat waard was. Ik wist toen alleen niet (ik ben geen postzegelverzamelaar ) dat die handel was ingestort en stonk erin. Die zegels waren in de praktijk maar zo’n 10 % waard van wat in de catalogi stond. Leergeld betalen noemen ze dat.:worried::sunglasses: