Wat is er met deze Rolex 16800 gebeurd?

Op de ‘Algemene horlogepraat’ afdeling van dit forum stond een link naar een website, interwatch.nl, ivm de nieuwe Rolex DEEPSEA http://www.interwatch.nl/. Ik ga dan ook altijd even kijken of er een Sub 16800 op zo’n site staat. En ja, in dit geval wel.
Nog wel geserviced door Rolex, staat er bij. Maar, vraag ik me af, wat is er met de wijzerplaat gebeurd? Die hoort toch niet bij een 16800? Die heeft toch geen metalen randjes om de markers?

Beste Tom,

ik ben geen Rolexkenner, maar volgens mij zit dit bij de meeste huidige Dwellers en zijn dit Witgouden markers. Mocht je het zeker willen weten raad ik je aan ff het Rolexforum te checken:

www.rolexforum.nl

Of zie dit topic vol met Dwellers

http://www.rolexforum.nl/topic.php?id=1491

@Jaap-Wim,

Maar dit gaat over een 16800 uit begin jaren '80. Niet dat ik hem wil kopen. Ik heb er namelijk al één:) Gewoon nieuwsgierig…

Misschien worden er ook Rolexen gemod :smiley:

Ik zet ook vaak een skx171 wijzerplaat op een skx007, dus met metalen randjes om de markers in plaats van wit geverfd.

Ik ken meerdere mensen die hun oudere rolex hebben voorzien van bijv. een maxi-dial…

Hoeft niet erg te zijn…

De 16800 is toch geleverd met de matte en de gloss wijzerplaat?! Als het dus een “late” is klopt het gewoon. Overigens heeft die 16800 wel gewoon een tritium dial, kloppend voor die periode.

Groet, Roel

Bij mijn weten klopt het ook. De latere 16800’s zijn uitgevoerd met witgoud omrande indexen. Alleen zijn de vroegere versie’s zonder deze randen wat begerenswaardiger bij verzamelaars.

Ben nu een beetje extra blij met m’n vroege 16800 ‘met zonder’ goud:)

tjvreeken Schreef:

Ben nu een beetje extra blij met m’n vroege 16800
’met zonder’ goud:)

En terecht… zo´n matte plaat is super cool! Geniet er van!