Wat nu...?

Intro: Ik ben niet iemand die erg makkelijk onder de indruk raakt van merknamen, of 't er gauw voor over heeft om alleen voor een naam een smak extra geld neer te tellen. W.b.t. horloges ben ik ook nog niet genoeg aangestoken om helemaal murw te worden van een mooi(er) versierd maar verder toch veel voorkomend uurwerk (en geblauwde schroefjes kunnen me eerlijk gezegd gestolen worden :wink: ). Dat geldt zeker voor horloges zonder doorzonbodem, maar zelfs met - ik kijk toch meer naar de boven/voor kant dan naar de binnenkant. Daar komt dan nog bovenop dat ik toch ook wel een limiet stel aan wat ik voor een horloge wil uitgeven (los van wat ik zou kunnen uitgeven), een bedrag dat voor velen van jullie waarschijnlijk erg laag ligt.

Genoeg achtergrond, wat is m’n probleem? Geheel onverwacht voel ik me toch best wel aangetrokken tot bepaalde modellen van Panerai. Alleen ligt de prijs daarvan toch behoorlijk boven mijn plafond. (Ik schreef bijna dat ze veel te duur zijn :wink: )

Nu bestaan er van veel beroemde/geliefde merk/modellen wat ik maar “interpretaties” zal noemen die helemaal niet gek zijn en veel schappelijker (eerlijker?) geprijsd zijn. De vlieger modellen zijn een goed voorbeeld: ze bestaan in bijna alle prijsklasses, en (wat mij betreft) lijken ze allemaal als 2 druppels water op elkaar. De Rolex Submariner is natuurlijk ook enorm vaak als inspiratie bron gebruikt.
Ik zal zelf nooit een illegale kopie (nepper) kopen, maar als bv. Poljot (of Invicta…) een model uitbrengt wat erg op (bv) een Navitimer lijkt maar wat verder eerlijk voor z’n afkomst uitkomt (Blue Angels, Night Hunter), dan heb ik daar helemaal geen problemen mee. Het is natuurlijk wel leuker als de gelijkenis alleen op het 1e gezicht is en je bij verder kijken een eigen identiteit ontdekt. (Zo dacht de fijn-mechanicien in m’n lab die vroeger voor Longiness gewerkt heeft op 't 1e gezicht dat m’n Poljot 24u Aviator een Breitling was :wink: )

Ik was in 1e instantie van plan te vragen wat er voor 'n door de Panerai geinspireerde horloges bestaan. Dat interesseert me nog steeds, maar het lijkt me eigenlijk wel eens leuk een lijstje te maken. Van droom horloges, en de eerlijke modellen die er toch wel op lijken maar voor iedere liefhebber toegankelijk zijn.

2 voorbeelden uit m’n eigen kleine verzameling:

Rolex Submariner - Seiko SKX031 ()

Breitling Navitimer - Poljot Night Hunter (

)

lastig , ik denk dat hier specialisten aan te pas moeten komen, want het is vaak erg moeilijk het origineel te achterhalen.

ik ben benieuwd

rxw maakt(e (meer) getrouwe kopieen van de luminor marina van Rolex dan Panerai zelf, mijn inziens.
Panerai heeft enkel de rechten op het model, persoonlijk vindt ik een panerai even echt als een hommage.
Hoewel ik een trotse bezitter van een fiddy ben, is het feitelijk een plakker gemaakt door panerai…

Schiet u maar…

zie dit linkje:

http://www.rockxwatch.com/eng/deep.html

RXW maakt hele goede mooie klokken.
Wie gelijk heeft laat ik in het midden,Ritmo mundo was ook een doelwit van de Pam boys.

http://chuckmaddoxwatch.blogspot.com/2005/06/rxw-plasmir-milgraph-chronographs.html

http://www.rockxwatch.com/eng/solid/

Foto’s van de RXW.

Mooi… Alleen niet zo heel erg te koop …

deze heeft wel wat van een panerai hij heet de apucto :
http://www.aristo-horloges.nl/
leuke prijs ook

Inderdaad. Die had ik al eens eerder gezien. Nu nog een (paar) maatje(s) kleiner, anders lijkt het net of ik een pols onder m’n horloge heb hangen :wink:

Iemand een aanvulling w.b.t andere merken/modellen? Hoe zit het bv. met de Speedmaster, heeft die geen “armere halfbroertjes” ?

dit is ook wel leuk het artikel over poor man`s heuer :
http://www.onthedash.com/poormans.shtml
tag heuer maakt in het verleden dus chronograaf horloges voor andere fabrikanten ze lijken dus op heuer gemaakt door heuer maar er wordt een naam op gezet van ander fabrikant

RJVB, kijk een verder op die site van timedesign, daar staan aardig wat panerai achtige horloges voor leuke prijzen ( weet zo gauw ff niet meer welke merken, maar iig ook voor ronde de 250 euro)

dit is ook een groot horloge:

het is van mijn eigenmerk, samen met een maat van mij, wat wij op kleine schaal hebben, ik heb het eerder nooit genoemd en laten zien zijn hier al een tijd mee bezig ( de website moet nog online komen :frowning: ) en dit eerste model is een kwarts, 100 meter waterdicht, swiss made, roestvrij staal, 1 jaar garantie en in de houten doos zoals op de foto.


leuke klok , en leuk idee om zelf een klok uit te brengen,
hebben jullie meer modellen ? en heb je meer info over dit model?

zeker niet verkeerd,

joost

we geven per serie uit. we hebben het opgezet met onze spaar centen. Ik ben industrieel ontwerper ( tevens ook nog student …:frowning: ) en die maat van mij doet berdijfskunde. Het horloge is ons eerste model ( we hebebn veel geleerd, en nu ook goede contacten in de horloge fabricage) we zijn van plan om scherpgeprijsde horloges ( swiss made, dutch design) op de markt te brengen. dit model kost 125 euro ( 100 m waterdicht, 316L staal, mineraal glas,geschroefde achterdeksel, leren band,1 jaar garantie, uurwerk is van Ronda) deze dingen hebben we gekozen omdat we qua budget krap zitten, en toch geprobeerd om iets aardigs neer te zetten . Als deze serie er doorheen is komt er een nieuwe serie. Van deze serie zijn er nog 6 te koop.

Misschien niet de goede topic, maar ik heb er lang over getwijfeld om het op het forum te zetten, omdat ik graag als liefhebber deel blijf nemen.

De Luminor Marina is geen Rolex, maar een ontwerp van Panerai waarin in het begin Rolex uurwerken en andere Rolex onderdelen werden gemonteerd, maar het ontwerp is niet van Rolex.

Ruud

ik vind het leuk idee, en je moet toch wel een liefhebber zijn om zoiets op poten te zetten.

wat is de kast maat ?

Eigen initiatief is toch juist leuk op het forum? Als je nou aan de lopende band horloges zou fabriceren…

om het nou dutch design te noemen :wink: Ik heb dit design toch ook al regelmatig buiten NL geboren zien worden…

Desalniettemin een leuk plan, denk ik wel een droom van meerdere mensen hier -> een eigen horlogemerk :slight_smile:

Dutch design is idd een groot woord,…, we doen ons best om swiss made horloges voor een goede prijs neer te zetten en in kleine oplage, niet om er veel aan te verdienen, maar om een mooi horloge neer te zetten. Mijn bron van inkomsten zit hem in iets anders.

diameter is 44 mm ( excl de kroon, de dikte is 13 mm)

Wie weet in de toekomst.

ik denk niet dat er genoeg mensen van coin-edge bezel houden…

Of bedoel je meer een limited van omega-fan in het algemeen en dus wellicht een ander model?

dat zou zeker om een ander model gaan. dit was voor ons om de wereld te leren verkennen.