Wat zou jij doen?

Geachte heren (en dames uiteraard) ,

Voor het eerst hier en benieuwd naar jullie mening.

Ik sta op het punt om een IWC Aquatimer Chronomatic aan te schaffen. Alhoewel ik er heel lang naar kijk bestaan er toch altijd lichte twijfels of je wel de juiste keuze maakt. (je kan het immers maar één keer uitgeven) Ik kies voor staal omdat het zowel bij een pak als casual kan.

Ik zou willen weten wat jullie zouden kiezen in dezelfde prijsklasse (in de prijslijst €4.690,-). Via de link hieronder (die volgens mij eigenlijk niet werkt) kanje het horloge bekijken. Zelf ben ik niet zo gek op bijv. Breitling (sorry BREITLINGNO1).

https://www.iwc.com/index-en.asp

Ik hoor het graag , foto’s zijn altijd welkom!!

Gr. AMS

Voor die prijsklasse kun je ook een Jaeger LeCoultre Master Compressor Memovox kopen. Zie http://www.wwwatches.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=480&Itemid=13

Lijkt me ook niet verkeerd!

Uitstekende smaak…

Ik heb inderdaad ook over de Dualmatic nagedacht…

Met de JLC heb je wel een manufactuur uurwerk. Een Hometime kan voor die prijs ook of een Reverso Grand Taille. Ik heb destijds gekozen voor de Master Control. Die kan voor die prijs ook met een stalen band. Da’s de enige spijt die ik heb over de aanschaf van dat horloge (dat ik niet meteen de stalen band heb genomen). Maar goed ik ben bevooroordeeld. Ik neem aan dat je alle voor de hand liggende opties al hebt overwogen en bij de IWC bent uitgekomen of gebleven. Dan moet je dat denk ik doen. Is ook een pracht klok van een gerenomeerd merk.

Zie hier de plaatjes van de HT bij een eerdere post

http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,33005,33132#msg-33132

Roemer,

Dit zijn nou de posts waar ik naar uit kijk , omdat ik dacht dat ik (na alle tijdschriften,internetsites en boeken die ik doorgenomen heb afgelopen jaar) het meeste wel gezien had.

Een werkelijk schitterend horloge. Het enige waar ik een beetje mee zit is dat het ook iets moet zijn wat ik ook in vrije tijd kan dragen. Voor m’n gevoel is dit meer een dress-watch. Maar wat is nou belangrijker , iets wat je echt mooi vind of wat je vaak kan dragen?

Je slaat wel de spijker op z’n kop door te zeggen dat ik me de laatste tijd echt gefocused heb op IWC en of dat gemanipuleerd wordt door een gevoel of door rationaliteit , ik weet het niet.

Ik vind wel dat beide merken iets vergelijkbaars hebben en dat is dat je het (nog) niet al te veel ziet (en niet iedereen (buiten dit forum) gelijk ziet welk merk het is en dat kan ik heel erg waarderen…

In de categorie “dresswatch” zou ik L’Origine van Jaquet Droz kiezen:

Is via een officiele dealer (niet die binnen NL) te krijgen binnen jouw budget. Heb je wel iets bijzonders!

Wat minder formeel - en met stalen band - de IWC Ingenieur auto. Fraai “in-house” uurwerk, wel is de kast erg dik. Ik prefereer de “look” van de Ingenieur boven de drukkere look van een AT chrono

Verder zou ik even serieus kijken naar Chopard:

Ruim binnen het budget te krijgen. Fantastisch afgewerkt uurwerk. Arno kan hierover meepraten.

Groet
Mark

De ingenieur een dikke kast…valt mee hoor hij is 14 mm hoog.

Ik zou voor IWC gaan en dan met name voor de nieuwe Ingenieur 44mm (referentie 323401) met het eigen uurwerk Cal 80111. Uitstekend voor onder een pak of op het voetbalveld.

IWC is een merk waar de meeste mensen nog in moeten geloven maar in mijn ogen toch een topper is.

Ik vind persoonlijk de HT niet dressier dan de Aquatimer. Ik draag mijn Master Control gewoon net zo gemakkelijk bij jeans. Maar goed voor beiden geldt het is geen sport of -pilotenhorloge. De Ingenieur is idd ook een mooie optie met manufactuur uurwerk . Maar goed de afmetingen daarvan maken die totaal ongeschikt als dresser.

echte manufactuur… past prima bij kostuum en ook bij casual…
van wat je over houdt koop je nog een seiko monster voor het echte ragwerk.

op horlogegebied ben je dan goed voorzien en je hebt nog geld over ook… :wink:
overigens is de jlc memovox ook een prima alternatief…
succes…

klaas

Sorry, ik werd misleid door je link waarop de Da Vinci opdoemt. HT is idd wel dressier dan de Aquatimer. Maar dat laat onverlet dat je m.i. de HT prima casual kan dragen. Om eerlijk te zijn vind ik de Aquatimer niks voor onder een kostuum, veel te sportief. Ach ja ik kwam laatst nog iemand tegen in kostuum met een Panarai Radiomir van 45 mm. Geen gezicht.

Ik dacht dat deze GO sport evolution ook rond de 4500 euro was, maar ik kan me vergissen.

Ik zou het wel weten, dit zou mijn keuze zijn.

Ook een optie: een Zenith Grand Class. Manufactuur. Tikje sportief maar toch voldoende chique voor onder een kostuum, althans de 40 mm versie (zijn er volgens ook).

Ik heb niet zo gauw een foto, dus deze links dan maar.

http://essentialwatches.com/listing_detail.asp?brandID=25&itemID=3119

http://essentialwatches.com/listing_detail.asp?brandID=25&classificationCount=8&itemID=3117

Deze zijn ook voor rond die prijs te krijgen. Check www.chrono24.com maar eens.