Watchmaking boek,

hello allemaal,
voor mijn verjaardag heb ik voor een boek gevraagd, Watchmaking, geschreven dor George Daniels. Ik heb snel effe door gebladen, en het lijkt een heel ingewikeld boek. Heeft iemand anders ervaring met deze boek? is het een handig boek te lezen?

groeten

Sam

Hoi Sam,
gefeliciteerd met je verjaardag, maar ook met het boek, want het is gewoon een standaardwerk boordevol info!

Maar het hangt er wel beetje vanaf wat voor info je zoekt, dit boek van Daniels is echt voor mensen die zelf ambachtelijk uurwerken en onderdelen willen gaan maken (dus niet horlogemaken in de zin van horloges repareren)
Het is geen stap voor stap handleiding om een kompleet uurwerk te maken, maar het geeft mbv voorbeelden aan hoe je bepaalde zaken praktisch aan kan pakken, bijvoorbeel assen, rondsels, tandwielen of andere onderdelen maken, harden en polijsten, gebruik van gespecialiseerde gereedschappen enz enz.

Probleempje is wel dat je al wel moet weten hoe een uurwerk in elkaar steekt en hoe 't allemaal werkt, bij voorkeur moet je al wat ervaring hebben in het repareren van uurwerken, anders heb je (denk ik) geen idee waar het boek over gaat!
Bijjkomend probleempje is dat Daniels een meesterhorlogemaker is met jarenlange ervaring, dus wat voor hem vanzelfsprekend is, is voor de gemiddelde knutselaar een onmogelijke opgave, maar het is wel erg interessant om te lezen.

Kortom: een prachtig boek, maar eigenlijk alleen voor praktisch ingestelde (en ambitieuze) horlogemakers, of voor mechanisch ingestelde horlogefreaks die al wat meer weten van het funktioneren van een uurwerkje; als je wilt weten hoe een horloge werkt, of wilt leren hoe je 't kan repareren is dit niet het juiste boek!

Groet,
Paul

paul,

bedankt voor de reactie. Ik krijgt het idea dat dit boek zal leter heel handig zijn, maar als je zegt ik moet eerst weten hoe een uurwerk in elkaar zit.

Heb je (of iemand anders) een goede boek het basics van te leeren?

groeten

sam

hoi sam
ik heb eergister een engels boek besteld op internet bij deze

[url]http://web.telia.com/~u47026218/BOOK/Pershorologysite/Pershorologysite.htm [url]

het lijkt mij een ideaal boek voor de beginnende horrlogemaker c.q. enthousiast en de schrijver is een geschikte persoon om zaken mee te doen !!
mischien is het iets voor je
groetjes
sjoske14