Watchwinder...op de Rikketik

Twee Rikketiks geleden stonden er watchwinders van ongeveer 250 euro te koop, vrij duur dus, maar ik kan me het merk niet meer herinneren. Waarschijnlijk staan die mensen er elke Rikketik.
Weet er iemand of dit kwaliteit is of niet ?

Of koop ik zi=ulk een ding beter via het internet ? Maar dan komt er meestal een dure verzending bij…

Naar ik vernomen heb weken de meeste winders het eerste jaar wel goed, maar beginnen de motoren nadien wel wat problemen te vertonen. Immers die dingen draaien 365 dagen per jaar ?

Ik vind een winder vooral praktisch voor horloges met vele complicaties die je niet snel effe kan -juist- zetten. Bv, day-date, maanstanden enz…

250 Euro voor een winder is echt niet veel. Voor een beetje winder ga je al snel naar 1000 Euro. Vaak zien die exemplaren van 250 Euro er gelikt uit, maar de gebruikte onderdelen zijn niet best. De motoren zijn te zwak en maken teveel geluid.

Ok, bedankt Jurgen. En over welke capaciteit spreek je dan ? Twee horloges of vier ?

Dus best niet op een Rikketik kopen ?

Een winder voor 6 horloges moet kunnen voor 250. Maar verwacht er geen lange levensduur van, een uitzondering daargelaten. Ik heb ook zo’n winder gehad, maar met een Breitling Super Avenger erin en een even zwaar horloge als contra gewicht groeit een onbalans gauw uit tot groot probleem.

Voor niet te zware horloges met lederen band zijn ze wel goed geschikt denk ik.

Ik heb een drietal lichte Bulova’s, maar ik zou ook mijn Breitling Seawolf in een winder willen plaatsen.
Dat is wel eentje met een titanium band en kast, maar desalniettemin niet bepaald licht te noemen.

Nu als een winder van 250 euro na enkele jaren de geest geeft, is het ook een dure koop.

Waar kan ik dan een betere kwaliteit vinden, Jurgen ?

Ik heb geen probleem met een hogere prijs, maar verwacht dan wel kwaliteit en duurzaamheid…

Er zijn wel enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van mooie duuzame horlogewinders, zoals Scatola Del Tempo, maar die zijn erg duur. Als het uiterlijk er niet toe doet (geen pianolak, leder en dergelijke), dan zijn er ook nog wel betaalbare alternatieven te krijgen. Die vind je wel bij leveraciers van horloge gereedschappen.

Hallo.
Ikzelf ben zeer tevreden over het merk Orbita, met name de Rotorwind. ( heb er reeds 4) Werkt op 2 d-cell batterijen welke ik eenmaal per jaar oplaad. Het toestel draait niet continue maar naar wens elke 10 of 15 minuten maakt het 1 rotatie waarna het ong. 1 min. blijft wiegen van links naar rechts waardoor het horloge opgewonden blijft. Het toestel meet ong h. 20 cm op b.12 cm d. 20 cm. en is in zwart leder uitvoering met bovenaan een ruitje. Het word verkocht door Sinn.de en kost 300€ +50€ verzendingskosten naar België.
Ps: Ik heb de 2 oudste nu 3,5 jaar en en heb er eind november nog twee bijgekocht.
Mvg, Tom.

Hallo Tom,

Kan je me es een link bezorgen ? Op de site van Sinn zie ik die niet staan ???

Hallo Marc.
Op de site kun je hem idd niet vinden. Wat je wel kunt doen is de catalogus bestellen (is gratis) en eens kijken in de bijlagen. Het typenr. is ZBEW 04.
Mvg, Tom.
PS: De prijs, in bovenstaand bericht van mij, is GEEN 300€ maar 250€/stuk.

Oops, ik HEB die catalogus, snel effe kijken :smiley:

Bedankt, Tom !