Welke is beter?

Ik wil een Rolex aanschaffen uit mijn geboortejaar (1987).

Nu zie ik er twee op Chrono24. Eén in Amerika en één in Italië.

Dit zijn toch gewoon dezelfde horloges? Of kijk ik verkeerd. Het is wat lastig te zien omdat de foto’s op een andere manier gemaakt zijn.

http://www.chrono24.nl/rolex/vintage-ref-16803-ro1993--id4022295.htm

http://www.chrono24.nl/rolex/submariner--id3078076.htm

Bij beide horloges staat netjes vermeld dat de doos en papieren erbij zitten. Die in Amerika is “goedkoper” maar daar komen waarschijnlijk nog wel importheffingen bij. Of niet?

Iemand ervaring met tweedehands horloges uit Amerika? (Vast wel…)

Als jullie mochten kiezen. Welke zou het dan worden?

En niet zo’n beetje ook. 4,2% invoerrechten plus 21% BTW, beide over het orginele bedrag plus verzendkosten. Tel er dus maar €1500-1600 bij op voor de Amerikaanse.

Lastig want vind de Amerikaanse beschrijving/foto’s een stuk professioneler overkomen (al zegt dat niks over kwaliteit van horloge)

Weet niet hoe het normaal zit met amerikaanse prijzen maar misschien is dat inclusief de amerikaanse belasting en kan je dus nog wat van de prijs afhalen.

@dialastic: dat is nuttige info!
En als het dan om deze bedragen gaat is de binnenkant en onderhoudsgeschiedenis ook
belangrijke info?
Lastig om het zó te beoordelen, dit moet je toch even zelf kunnen knuffelen voor je de centjes neerlegt, of gaat dat zó?

Prijzen in de VS zijn in het algemeen ex belastingen. Afdingen is daar echter wel gebruikelijker. Of je daarmee de kosten van import goed maakt betwijfel ik.