Welke vintage draag je vandaag? Deel XV

Vandaag mag zoempie weer eens de polstijd claimen.

24 likes

Two tone Tissot.

17 likes

Deze Seikomatic-P. 5106-8010. Juli 1967.

20 likes

PolSub

28 likes

Nice!!!

Prachtig font. Deze kan zo in dit topic geplaatst worden, krijgt het topic gelijk weer aandacht.

3 likes

20 likes

Mèt de JAZ om broodnodig brood :bread:


Wake up Light test

18 likes

Dat is een Russische Poljot, type Signal of ookwel Alarm. Het bijzondere aan dit mechanische horloge is dus de wekkerfunctie. De ingestelde alarmtijd is aangegeven door de auberginekleurige wijzer en stel je in met de bovenste kroon, die gebruik je ook om het alarmmechanisme op te winden (eigen veer). Onderste kroon is om de tijd in te stellen en het uurwerk op te winden. Het uurwerk zou een kopie zijn van een Zwitsers uurwrtk van Adolph Schild AS.
Als het alarm afgaat hoor je een ratelend geluid van een hamertje wat tegen de binnenkant van de kast slaat. De vaste slaper wordt er niet wakker van denk ik, zeker niet als je Wodka als slaapmedicatie gehad hebt. Gewoon een gaaf hebbeding!

Google er maar eens over; indrukwekkend wat die Russen op horlogegebied voor elkaar hadden, ze maakten echt alles zelf. Dit alarmhorloge is vanaf de 60s in optisch verschillende uitvoeringen gemaakt. De mijne is vermoedelijk 80s of zelf 90s. Nieuwe band gematcht met de alarmwijzer.

2 likes

De oldtimer van vandaag

27 likes

Helemaal mee eens!

1 like

20 likes

42 likes

Mooi hoor :ok_hand:

Een JLC om U tegen te zeggen met die prachtige Art Deco lugs en dito dial :yum:

Deze Timex Automatic vandaag binnengekregen. Behalve de combinatie van zwart en goud op de wijzerplaat ben ik onder de indruk van de afstemming van de band op de kast (of andersom :sweat_smile:).

De kast is opgebouwd uit een mat geborstelde bezel en een high polished zijkant. Deze combinatie is ook toegepast op de band. High polished center links omgeven door mat geborsteld buiten links.

Het feit dat het horloge ook nog eens in uitstekende conditie verkeert, maakt het plaatje af.

Timex Viscount Calendar 1972 - gold plated

24 likes

18 likes

NA: wat een beauty :star_struck: Ander bandje opgedaan :blush: #Raketa

24 likes

De ultime watch.


Helbros👌🏻

25 likes